İmla Kontrolü için hangi klavye daha iyi?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
4-5 yıldır Gboard kullanıyorum ve klavye olarak tercih ediyorum. Bugün ayarları kurcalarken varsayılan klavye Gboard olsa da imla denetleyicisinin Samsung Klavye olduğunu gördüm. İmla denetleyicilerini pek kullanmıyorum ancak Samsung Klavye şuana kadar bana sorun çıkarmadı.

Hangisi bunun için daha iyidir?

Screenshot_20250520_133433_Settings.png

Son düzenleme:
Kanka ben de Gboard kullanıyorum yıllardır, bence kesinlikle Gboard daha iyi. Zaten klavyeyi kullanıyorsan imla denetleyicisi de o olsun ki uyumlu çalışsın. Samsung Klavye bazen saçma sapan düzeltmeler yapabiliyor, özellikle Türkçede bazı kelimeleri hiç anlamıyor. Gboard daha akıllı bu konuda, ne yazmak istediğini daha iyi çözüyor.
Yani kısaca: madem klavye Gboard, denetleyici de o kalsın, kafan rahat etsin 😄

Samsung Klavye bazen saçma sapan düzeltmeler yapabiliyor,
İşin tuhafı şuan tam tersini yaşıyorum, muhtemelen sebebi Samsung Klavye'nin 4 yılda epey öğrenmiş olması. *Samsung buna kişiselleştirme hizmeti diyor sanırsam.

Akıllı Saatim gboard imlasını kullanıyor, bu yüzden gboard imlası bana daha mantıklı gelmeye başladı. Telefonda öğrendikçe saat de öğrenebilir.

Evet daha iyi olabilir dediğim gibi bende Gboard kullanıyorum ve şimdiye kadar çok da bir sıkıntısını görmedim telefon değişitirnce otomatik samsung klavyeye geçti ve saçma sapan yazım düzeltmeleri yapıyordu, önerim Gboard'da kalman, iyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı