INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE mavi ekran hatası

SAM3T

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2019
Mesajlar
10
RAM
Kingston 8gb 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 500gb (eski disk) Samsung MZVL2512HCJQ
Ekran kartı
Rtx 3050 ti laptop
Anakart
Acer nitro 5 an515-58
İşlemci
İntel 12500h
Merhaba, i5 8250U işlemciden 12500H'a geçtim. Doğru olmadığını biliyorum ama çok fazla program vs olduğundan geçici süre ile kullanmak için SSD mi takıp eski Windows ile devam etmek istedim fakat bilgisayar açılırken inaccesible boot device ile mavi ekran aldım. Eski Windows'u bu cihazda nasıl çalıştırabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230124_204220.jpg
    IMG_20230124_204220.jpg
    195,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle yüklemeler ne yazık ki sağlıklı olmuyor. Bir USB belleğe Ubuntu kurup USB'den başlatın. Diskleri formatlamadan. Önemli dosyalarınızı diskinizden aldıktan sonra USB belleğe Windows ISO Tool ile yazılmış bir temiz Windows kurulumu yapın. Sorun çözülüp çözülmediğini dönüş yaparsınız.

Formattan sonra kendiniz driver kurmayın. En önemlisi işlemci hangisini kullanacaksanız onu takıp çıkarmayın.

Eğer eski işlemciyi takınca sorunsuz başlıyorsa Windows şimdilik takıp verilerinizi alın. Daha sonra yenisini takıp temiz kurulum yapın.

Sorun devam ederse dönüş yaparsın.
 
Böyle yüklemeler ne yazık ki sağlıklı olmuyor. Bir USB belleğe Ubuntu kurup USB'den başlatın. Diskleri formatlamadan. Önemli dosyalarınızı diskinizden aldıktan sonra USB belleğe Windows ISO tool ile yazılmış bir temiz Windows kurulumu yapın. Sorun çözülüp çözülmediğini dönüş yaparsınız.

Formattan sonra kendiniz driver kurmayın. En önemlisi işlemci hangisini kullanacaksanız onu takıp çıkarmayın.

Eğer eski işlemciyi takınca sorunsuz başlıyorsa Windows şimdilik takıp verilerinizi alın. Daha sonra yenisini takıp temiz kurulum yapın.

Sorun devam ederse dönüş yaparsın.

Laptop kullandığım için işlemci değişme gibi. Bir şey yapamam zaten Linux ile verileri almak da son çarem ben o Windows'u çalıştırmak istiyorum Intel vmd yi kapatım ama yine çalışmadı başka bir yol olması lazım.
 
i5 8250U işlemciden 12500H'a geçtim.

Laptop kullandığım için işlemci değişme gibi. Bir şey yapamam zaten

Yapamam dediniz fakat nasıl işlemci değişti o zaman. Siz cihazı değiştirdiniz galiba. Eski laptoptan yeniye geçtiniz. Windows'uda direk ona kopyalamak istiyorsunuz. Ne yazık ki dediğim gibi bunun için bir yol yok. Varsa da sağlıklı olmaz. Bugün bunu çözersiniz yarın eski kalan bir driverdan patlak verir. Tek tek ona uğraşmak yerine format atmak daha temiz. Diski alıp öbür cihaza taksanız bile o disk depolama için değil de windows içinse size sorun çıkarır. Yani diskleri sınırsız cihaza kullanamayız. Çünkü windows kurduğunuz diskte eski cihazınızın driverları var. Siz bu cihaza taktığınızda çakışma olacağı için çalışmaz windows. Tekrardan kurmanız gerekir.
 
Yapamam dediniz fakat nasıl işlemci değişti o zaman. Siz cihazı değiştirdiniz galiba. Eski laptoptan yeniye geçtiniz. Windows'uda direk ona kopyalamak istiyorsunuz. Ne yazık ki dediğim gibi bunun için bir yol yok. Varsa da sağlıklı olmaz. Bugün bunu çözersiniz yarın eski kalan bir driverdan patlak verir. Tek tek ona uğraşmak yerine format atmak daha temiz. Diski alıp öbür cihaza taksanız bile o disk depolama için değil de Windows içinse size sorun çıkarır. Yani diskleri sınırsız cihaza kullanamayız. Çünkü Windows kurduğunuz diskte eski cihazınızın driverları var. Siz bu cihaza taktığınızda çakışma olacağı için çalışmaz Windows. Tekrardan kurmanız gerekir.

Aslında amacım Brave de açık olan sekmeleri vs kurtarmaktı her şeyi kurtardım ama sekmeleri kurtaramadım appdata içindeki verileri kopyaladım ama sekmeler hariç her şey geldi sekmeleri getirmenin yolunu arıyorum şu an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı