İnancınız nedir?

İnancınız nedir?

• Teist (İslam, İsevilik, Musevilik vb.)

• Deist

• Panteist

• Pananteist

• Ateist

• Agnostik

• Apateist

• Diğer

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapılan anketler genel olarak kimliklerde din kısmında ne yazıyorsa, ona göre yapılıyor. Müslüman olmayıp, çeşitli sebeplerden dolayı kimliklerinden Müslüman yazısını sildirmeyen bir sürü inançsız tanıdığım var.

Ülkenin bana göre %20'den fazlasını inançsız kesim oluşturuyor.

Ateist.

Ben bir istatistik görmüştüm bununla alakalı. Güvenilir bir kaynaktı. Türkiye'nin %90'ı Müslüman, %7'si Hristiyan ve Yahudi. Geriye kalan kısım ise ateist, deist, agnostik. Tabi bir dine inanmayıp söylememiş olanları da göz önünde bulundurmak lazım.
Örneğin bu ABD'nin:
Bunun tarzında güvenilir bir kaynaktı. Bulursam atacağım.
Bu istatistiğin doğru olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi çoğu Atesit olan aile veya çevreden dolayı söylemiyor. Bu yüzden ateist sayısı çok daha az görünüyor. Lafta Müslüman olanları saymazsak %80 Müslüman, %15 ateist, %5 diğer inançlar olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ateist.

Bu istatistiğin doğru olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi çoğu atesit olan aile veya çevreden dolayı söylemiyor. Bu yüzden ateist sayısı çok daha az görünüyor. Lafta Müslüman olanları saymazsak %80 Müslüman %20 ateist olduğunu düşünüyorum.

Hristiyan da var, sadece ateist değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çoğu troll yapmak için ateist vb seçiyor.
Yok öyle bir dava bilader, neye dayanarak böyle düşünüyorsun? Trollük için, havalı olduğu için ateist olan insan Y O K.

Ateist olduğu için kendini teistlerden zeki sanmakla direkt bu sebepten ateist olmanın arasındaki fark cennet ve cehennem arasındaki fark gibi.

Bazen kafam karışabiliyor. Herkes bizim dinimiz gerçek diyor. Acaba bizim dinimiz gerçek mi sorusu geliyor aklıma.

Herkesin aklına gelir bu hocam, normal.
İnsan aklen mükemmel bir varlık, sürekli sorguluyor ve düşünüyor.
Emin olun sizin kadar diğer din ve düşüncelere inanalarda düşünüyor.

Bazen kafam karışabiliyor. Herkes bizim dinimiz gerçek diyor. Acaba bizim dinimiz gerçek mi sorusu geliyor aklıma.

Aynen, benim de öyle. Ergenlikten sanırım. Çünkü normalde memnunum dinimden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı