İnca klavyedeki soluk ışık garantiye girer mi?

Onur Polat

Decapat
Daha fazla  
Dün inca markalı bir klavye aldım Vatan Bilgisayar mağazasından. Mağazada ürünlere bakarken ışıkları açık değildi mekanik klavyenin. Bende beğenip aldım. Eve geldiğimde bazı tuşların ışıklarının bazı kısımlarının yanmadığını fark ettim. Mesela "3" tuşunun olduğu keycapde # işareti bulunuyor keycapin alt kısmında saydam şekilde işlenmiş. Fakat ışık bu kısımları aydınlatmıyor. Aynısı "2-3-4-57-8-9-0" tuşlarında da var keycaplerin alt kısmında işlenmiş saydam ifadeler "£-#-$-½-{-[-]-}" gibi semboller aydınlanmıyor ışık almıyor sadece rakamlar ışık alıyor keycapde. Aynı zamanda NumLock kısmında 1 tuşunda END yazısı, 3 tuşunda PGDN yazısı, 7tuşunda Home yazısı, 9 tuşunda PGUP yazısı. Bunlar aydınlanmıyor sadece rakamlarda ışık var. Ayrıca Tab tuşununda altındaki çift yönlü ok sembolünde de ışık almıyor sadece Tab yazısı ışıklı aydınlanıyor. Shift tuşlarında da T harfinde de solukluk var. Ürünün kutusunda bu söylediğim semboller gayet açık bir şekilde renkli ve aydınlıklı görünüyor. Yani saydam ve ışık alması gerektiği görünüyor. Mesela ses açma kapama veya sessize alma, videoyu durdurma devam ettirme gibi multi medya tuşları da F1'den F12'ye kadar uzuyor keycap üzerinde. Fakat onlar kutuda beyaz görünüyor yani kaplama olduğu görünüyor o sembollerin aydınlanmaması ve ışık almaması normal. Kutuda net bir şekilde renkli gözüken sembollerin bir kısmında renk yok. Bu klavye garanti kapsamına girer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün inca markalı bir klavye aldım Vatan Bilgisayar mağazasından. Mağazada ürünlere bakarken ışıkları açık değildi mekanik klavyenin. Bende beğenip aldım. Eve geldiğimde bazı tuşların ışıklarının bazı kısımlarının yanmadığını fark ettim. Mesela "3" tuşunun olduğu keycapde # işareti bulunuyor keycapin alt kısmında saydam şekilde işlenmiş. Fakat ışık bu kısımları aydınlatmıyor. Aynısı "2-3-4-57-8-9-0" tuşlarında da var keycaplerin alt kısmında işlenmiş saydam ifadeler "£-#-$-½-{-[-]-}" gibi semboller aydınlanmıyor ışık almıyor sadece rakamlar ışık alıyor keycapde. Aynı zamanda NumLock kısmında 1 tuşunda END yazısı, 3 tuşunda PGDN yazısı, 7tuşunda Home yazısı, 9 tuşunda PGUP yazısı. Bunlar aydınlanmıyor sadece rakamlarda ışık var. Ayrıca Tab tuşununda altındaki çift yönlü ok sembolünde de ışık almıyor sadece Tab yazısı ışıklı aydınlanıyor. Shift tuşlarında da T harfinde de solukluk var. Ürünün kutusunda bu söylediğim semboller gayet açık bir şekilde renkli ve aydınlıklı görünüyor. Yani saydam ve ışık alması gerektiği görünüyor. Mesela ses açma kapama veya sessize alma, videoyu durdurma devam ettirme gibi multi medya tuşları da F1'den F12'ye kadar uzuyor keycap üzerinde. Fakat onlar kutuda beyaz görünüyor yani kaplama olduğu görünüyor o sembollerin aydınlanmaması ve ışık almaması normal. Kutuda net bir şekilde renkli gözüken sembollerin bir kısmında renk yok. Bu klavye garanti kapsamına girer mi?
İade et hocam. Daha kaliteli bir marka al.

Dün inca markalı bir klavye aldım Vatan Bilgisayar mağazasından. Mağazada ürünlere bakarken ışıkları açık değildi mekanik klavyenin. Bende beğenip aldım. Eve geldiğimde bazı tuşların ışıklarının bazı kısımlarının yanmadığını fark ettim. Mesela "3" tuşunun olduğu keycapde # işareti bulunuyor keycapin alt kısmında saydam şekilde işlenmiş. Fakat ışık bu kısımları aydınlatmıyor. Aynısı "2-3-4-57-8-9-0" tuşlarında da var keycaplerin alt kısmında işlenmiş saydam ifadeler "£-#-$-½-{-[-]-}" gibi semboller aydınlanmıyor ışık almıyor sadece rakamlar ışık alıyor keycapde. Aynı zamanda NumLock kısmında 1 tuşunda end yazısı, 3 tuşunda pgdn yazısı, 7tuşunda Home yazısı, 9 tuşunda pgup yazısı. Bunlar aydınlanmıyor sadece rakamlarda ışık var. Ayrıca Tab tuşununda altındaki çift yönlü ok sembolünde de ışık almıyor sadece Tab yazısı ışıklı aydınlanıyor. Shift tuşlarında da t harfinde de solukluk var. Ürünün kutusunda bu söylediğim semboller gayet açık bir şekilde renkli ve aydınlıklı görünüyor. Yani saydam ve ışık alması gerektiği görünüyor. Mesela ses açma kapama veya sessize alma, videoyu durdurma devam ettirme gibi multi medya tuşları da F1'den F12'ye kadar uzuyor keycap üzerinde. Fakat onlar kutuda beyaz görünüyor yani kaplama olduğu görünüyor o sembollerin aydınlanmaması ve ışık almaması normal. Kutuda net bir şekilde renkli gözüken sembollerin bir kısmında renk yok. Bu klavye garanti kapsamına girer mi?

Klavyenin tam modelini söyler misiniz ve fotoğraf atma şansınız var mı? Ayrıca iade etseniz daha iyi olur. Kaliteli bir marka alırsınız.

Klavyenin tam modelini söyler misiniz ve fotoğraf atma şansınız var mı? Ayrıca iade etseniz daha iyi olur. Kaliteli bir marka alırsınız.
Görseller bu şekilde modeli İnca İKG-445

İnca ikg-445. model bu bende başka almayı düşündüm ama babamın bütçe takıntısı biraz uğraştırdı.

Dosya Ekleri

• 2f79b002-5838-47c5-8019-4da318102613.jpg
    2f79b002-5838-47c5-8019-4da318102613.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 28
  • 43868d75-993b-4cbb-9d71-a8eac10b58ba.jpg
    43868d75-993b-4cbb-9d71-a8eac10b58ba.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 29
  • 11845048-d9ac-4fa2-b100-2ea9a5367c2e.jpg
    11845048-d9ac-4fa2-b100-2ea9a5367c2e.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 28
  • a935140c-50a7-4eaa-9330-bfc1c08b6087.jpg
    a935140c-50a7-4eaa-9330-bfc1c08b6087.jpg
    147,1 KB · Görüntüleme: 28
  • cbb3f239-f166-4c60-92c6-2632b8cc8328.jpg
    cbb3f239-f166-4c60-92c6-2632b8cc8328.jpg
    134,3 KB · Görüntüleme: 23
  • d945d970-9d5f-4a08-bd3a-940a63937bf0.jpg
    d945d970-9d5f-4a08-bd3a-940a63937bf0.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 33
Görseller bu şekilde modeli İnca İKG-445

İnca ikg-445. model bu bende başka almayı düşündüm ama babamın bütçe takıntısı biraz uğraştırdı.

Hocam bunlar bilerek yapılmış bir şey. Zaten ışık alamaması gerekiyor. Kullanıcı görebilsin diye. Evet haklısınız ışık hafif yansıyor yazılara fakat yansımaması lazım. O da klavyenin kalitesine bağlı.

Hocam bunlar bilerek yapılmış bir şey. Zaten ışık alamaması gerekiyor. Kullanıcı görebilsin diye. Evet haklısınız ışık hafif yansıyor yazılara fakat yansımaması lazım. O da klavyenin kalitesine bağlı.

Ama saydam işlenmiş ifadeler bunlar. Ve ürünün kutusunda bu tuşların o ifadeleri renkli ve ışıklı görünüyor. Mesela F tuşlarına bakın en üst kısımda onlar beyaz kaplamalı kutuda öyle görünüyor onlar ışıklı olmaması normal çünkü öyle ifade edilmiş kutuda. Fakat anlatmaya çalıştıklarım ışıklı ifade edilmiş kutuda. Mesela "t" harfine bakın altında ₺ işareti var o beyaz kaplama. Kutuda da beyaz kaplama ışıksız klavyede de beyaz kaplama ışıksız şekilde yapılmış. Ama ışık alması ışık göstermesi gereken saydam işlenmiş işaretler ışık almıyor. Işık almayacak göstermeyecekse neden saydam işlemişler? Ve neden kutuda keycaplerin o sembolleri ışıklı ve renkli renkli görünüyor ?

İade konusu sıkıntılı. Mağazadan aldığım için iade kabul edilmiyor dediler.

Ama saydam işlenmiş ifadeler bunlar. Ve ürünün kutusunda bu tuşların o ifadeleri renkli ve ışıklı görünüyor. Mesela F tuşlarına bakın en üst kısımda onlar beyaz kaplamalı kutuda öyle görünüyor onlar ışıklı olmaması normal çünkü öyle ifade edilmiş kutuda. Fakat anlatmaya çalıştıklarım ışıklı ifade edilmiş kutuda. Mesela "t" harfine bakın altında ₺ işareti var o beyaz kaplama. Kutuda da beyaz kaplama ışıksız klavyede de beyaz kaplama ışıksız şekilde yapılmış. Ama ışık alması ışık göstermesi gereken saydam işlenmiş işaretler ışık almıyor. Işık almayacak göstermeyecekse neden saydam işlemişler? Ve neden kutuda keycaplerin o sembolleri ışıklı ve renkli renkli görünüyor?

İade konusu sıkıntılı. Mağazadan aldığım için iade kabul edilmiyor dediler.

Bilgisi olan yok mu? Ürünün kutuda göründüğü gibi çıkmaması konusu hakkında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı