İnce Hesap'tan toplanan sistem 127 bin TL'ye alınır mı?

Bütçe
125000

Baydar2

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming F15-RTX 3050 Intel İ5 11 Nesil-16 GB Ram-512 GB SSD-Hyperx Quadcast Mikrofon-Rampage Pulsar Kulaklık-Gamepower Saber RGB Klavye-Rampage Drop M3 Mause-Rampage Prote Laptop Fanı-Lenovo Legion R25i-30 Monitör
Meslek
Eğitmen
Arkadaşlar bu şekilde hazır bir sistem almayı düşünüyorum sizce nasıl olmuş 15 bin daha koyup RTX 5080 almak mantıklı mı ancak incelemelere baktığımda oyunlarda 10 FPS falan fark ettiriyor 127 bin TL'ye alınır mı? Ve hazır mı istemeliyim kasayı yoksa tek tek parçalarını isteyip monte mi etmeliyim? İlk kez masaüstü alıyorum bu arada kasa düzmeyi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250419_004014.jpg
    Screenshot_20250419_004014.jpg
    80,7 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_20250419_004011.jpg
    Screenshot_20250419_004011.jpg
    78,4 KB · Görüntüleme: 61
Arkadaşlar bu şekilde hazır bir sistem almayı düşünüyorum sizce nasıl olmuş 15 bin daha koyup RTX 5080 almak mantıklı mı ancak incelemelere baktığımda oyunlarda 10 FPS falan fark ettiriyor 127 bin TL'ye alınır mı? Ve hazır mı istemeliyim kasayı yoksa tek tek parçalarını isteyip monte mi etmeliyim? İlk kez masaüstü alıyorum bu arada kasa düzmeyi bilmiyorum.
alınmaz bu bütçede @MelihÖzer hocam süper bi tane dizmişti atar size.

İş için kullacak olanların RTX 5090 tercih etmesi dışında hiçbir Nvidia RTX 5000 kartı alınmaz. Katılmayan eminim çıkar ama veriler gayet ortada. Sırf biraz daha iyi RT performansı için o şirketi daha fazla zengin etmeye gerek yok. Zaten özelleştirme sonucu anormal pahalı olmuş. Mesela tek bir sitede, tek bir aramada karşıma ilk çıkan şu sistemi almak veya bunun üzerinde özelleştirme yapmak daha mantıklı:
Eminim biraz daha tarasam alternatifler çıkar.

Hatta AMD RX 9070 XT kartlı hazır sistemi -gerekirse düzenleyerek- almak daha mantıklı.

Alınmaz bu bütçede @MelihÖzer hocam süper bir tane dizmişti atar size.

Vallahi iyi olur arkadaşlar yardımcı olursanız çok mutlu olurum ilk kez masaüstü toplayacağım etrafımda bilgisi olan biriside yok.

İş için kullacak olanların RTX 5090 tercih etmesi dışında hiçbir NVIDIA RTX 5000 kartı alınmaz. Katılmayan eminim çıkar ama veriler gayet ortada. Sırf biraz daha iyi RT performansı için o şirketi daha fazla zengin etmeye gerek yok. Zaten özelleştirme sonucu anormal pahalı olmuş. Mesela tek bir sitede, tek bir aramada karşıma ilk çıkan şu sistemi almak veya bunun üzerinde özelleştirme yapmak daha mantıklı:
Eminim biraz daha tarasam alternatifler çıkar.

Hatta AMD RX 9070 XT kartlı hazır sistemi -gerekirse düzenleyerek- almak daha mantıklı.

Değerli mesajın için teşekkürler kardeşim bu sene öyle ya da böyle pahalıya gelsin veya gelmesin bir kasa düzmek istiyorum ve beni performans olsun dış görünüş olsun minimum 6,7 yıl kafamı rahat ettirsin istiyorum beyaz kasa düşünüyorum biraz ASUS manyağı bir insanım ancak ASUS'ta fiyatlar çok pahalı bu gönderdiğin kasa gibi ancak beyaz ve dıştan içerisi şeffaf bir şekilde gözükeni varsa çok memnun olurum.

Kullanım amacımız sadece oyun mu olacak?

Sadece oyun evet FPS oyunları ve hikaye oyunu karışık oynarım.

CPU: 9800x3d
GPU: 5080
Anakart: MSI PRO X870-P Wİ-Fİ
RAM: XPG LANCER 2X16 32GB 6000MHZ CL30
SSD: Samsung 990 pro
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP VİTA GM 1000W
Kasa: NZXT H9 FLOW

122K Full beyaz.

Kalan bütçeyle SSD'nin boyutunu yükseltebilirsiniz, kasanın altına fan alabilirsiniz, anakartı MSI MAG X870e Edge yapabilirsiniz.

CPU: 9800x3D.
GPU: 5080.
Anakart: MSI Pro X870-P Wi-Fi
RAM: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Samsung 990 Pro.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360.
PSU: FSP vita GM 1000W.
Kasa: NZXT H9 Flow.

122K full beyaz.

Kalan bütçeyle SSD'nin boyutunu yükseltebilirsiniz, kasanın altına fan alabilirsiniz, anakartı MSI MAG X870e Edge yapabilirsiniz.

Eline sağlık kardeşim ekran kartını MSI Shadows yerine ASUS Prime 5080 aldım farz edelim ona göre hangi anakartı almak lazım.

Eline sağlık kardeşim ekran kartını MSI Shadows yerine ASUS Prime 5080 aldım farz edelim ona göre hangi anakartı almak lazım.
Marka uyumu yok hocam, teknoloji uyumu var. Asus ekran kartı alırsanız MSI anakart ile kullanılmaz diye bir şey yok. Önerdiğim anakartlar x870 chipset yani son nesil anakartlar zaten. MSI pro x870-p daha giriş modeli, MSI mag x870e edge bir tık daha tepe model.

Marka uyumu yok hocam, teknoloji uyumu var. ASUS ekran kartı alırsanız MSI anakart ile kullanılmaz diye bir şey yok. Önerdiğim anakartlar X870 chipset yani son nesil anakartlar zaten. MSI Pro X870-P daha giriş modeli, MSI MAG X870e Edge bir tık daha tepe model.

Ha anladım o zaman ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi AMD B850 soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming bu model uyumlu olur mu ekran kartını ASUS alırsam olurda anakartı da ASUS almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı