İncehesap iade edilmiş ürün sattı

Makaleler
2
Merhaba. 3 Nisan günü İncehesap'tan ASUS Prime B650-Plus modeli satın aldım. Bugün elime ulaştı. Anakartı ve kutusunu kontrol ettim. Kutunun kapağında ve içindeki statik poşette koruma bandı yoktu. Daha sonra anakartı çıkarıp detaylıca inceledim. Bazı noktalarda sıvı temasına benzer, yağ gibi, parmak ile dağılan bir şeyler vardı. Ürünün seri numarasını ASUS'un sitesinden sorguladığımda garantisinin 9 Ocak 2023 tarihinde başladığını gördüm. Fotoğrafları ve ekran görüntülerini İncehesap teknik servisine ilettim ve telefonda görüştüm. Süreci hızla tamamlayacaklarını ve değişim yapacaklarını ilettiler. Yarın kargoya vereceğim, süreç ile ilgili bilgilendirme yaparım. Yalnız İncehesap gibi bir markaya asla yakışmayan, ticari etik ve ahlak seviyesine sahip olmayan bir olay. Bu gerçekten bir sıvı teması ise, bilmeyen ya da dikkat etmeyen biri bununla sistemini kurabilir, bu sıvı kısa devreye yol açabilir. Bazı parçalar ya da tüm sistem yanabilir. Gerçekten çok dikkat edin. Sürecin devamı ile ilgili güncelleme yapacağım. Fotoğrafları da sizinle paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 20230405_174418.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 178
  • 20230405_174402.jpg
    116,4 KB · Görüntüleme: 170
  • 20230405_174400.jpg
    100,9 KB · Görüntüleme: 162
  • 20230405_174355.jpg
    174,5 KB · Görüntüleme: 169
  • 20230405_182346.jpg
    127,9 KB · Görüntüleme: 175

Bu son 4 günde ince hesapla ilgili 4. şikayet daha görmediğim de vardır
Bir kişinin garantiye yolladığı kulaklığı farklı bir kulaklık olarak yollayıp stok yok demişlerdi diğerini tam hatırlamıyorum biraz sorun olmaya başladı.

Özellikle cuma günleri gaming gecesi adı altında düzenledikleri indirim furyasında çokça iade ve outlet ürün sattıklarını düşünüyorum. Çünkü çokça şikayet geliyor.

Gaming Gecesi'nden alışveriş yapmadım. Buna rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Umarım çözümü konusunda hızlı davranırlar ve çözüm üretirler.

Hepsiburada bana iade RTX 4090 gönderdiğinden beri bu tür şeylere şaşıramıyorum. İade ürünlerin yeniden satışında bir engel yoksa sıfır diye tekrar başkasına satılıyor çoğu kişi de pek dikkat etmiyor. Ürün birkaç seferden fazla satılıp iade edildiğinde de muhtemelen hazır sistemlerde falan kullanıyorlardır.

Geri alırken "iyi de beyefendi bu ürünü açmışsınız, ambalajı/paketi açılan ürünler yeniden satışa uygun değildir" deyip aynı ürünleri kendileri satıyor bu firmalar. İade alırken farklı, satarken farklı politikaları var, azcık bilinçli tüketiciler olsak toplum olarak bunlar kalmazdı da piyasada, ortadoğunun çöplüğünde elimize bunlar ürün getiriyor işte napalım.

Güncelleme yapmak farz oldu. Anakartı bugün teknik servise yollamış İncehesap. Şu an serviste. İncehesap'ı aradım ve aciliyetimi tekrar dile getirdim. Onlar da bana teknik servisi aramamı söylediler. Aradım. ServisPoint-Mecidiyeköy bu arada servis. Ürünüm hakkında bilgi almak istiyorum dedim, ürünün hangi marka olduğunu sordular. Asus dediğimde biz Asus'un ürünlerini burdan göremiyoruz, Asus'u aramanız gerekiyor. Verin dedim numarasını arayayım. Orayı da aradım. Ürünü seri numarasından sorguladı, bizde böyle bir kayıt yok maalesef dedi. Ağzımı bozmak istemiyorum ama müşteriyle top gibi oynuyorlar. O oraya bu buraya yönlendiriyor sürekli. Özür falan beklemiyorum ya, süreci hızlandırın yeter diyorum. Hem iade edilmiş, sıvı temaslı, garantisi 4 ay önce başlamış ürün satıyorsunuz hem servisten değişim onay raporu istiyorsunuz. Sizin ben ticari etik ve ahlak değerlerinizin. Gerçekten çok yazık. Çok çok yazık. Piyasada isim yapmış firmaların dahi bu duruma düşmesi çok yazık.

Ah ah.. Bu tarz olayların satıcıya bir yaptırımı olsa bu kadar rahat hareket edemeyecekler de işte...

İşin sonunda en kötü ihtimalle ürünü iade alıp size para ya da değişim imkanı verecekler, kendileri hiçbir şey kaybetmeyecekler. Zaten kaybetmedikleri için uğraştırıyorlar.

Teknik servis incelemiş güya bir sorun yokmuş. Yazılım güncellemesi yapmışlar ne alaka? Yazılımla ilgili bir sorunum yoktu. Anakartı takıp çalıştığını görünce, takmışken BIOS Update yapalım ya mı dediler çok merak ediyorum. Ürünü bana kargolamislar tekrar. Görüntülerde de mevcut, 9 Ocakta garantisi başlayan üründe bir sorun yokmuş dediklerine göre. Komedi gerçekten. Bu firmadan bir daha asla alışveriş yapmam, yaptırmam. Aklınız varsa siz de yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…