Elektronik İncehesap Razer DeathAdder V2 Pro + Şarj İstasyonu 1.899 TL

Zamanında bir arkadaşımın tavsiyesi ile Razer mouse aldım, alırken bana "Bundan sonra başka marka mouse kullanamazsın" dedi, nitekim öyle de oldu. Fiyatı yüksek olmasına rağmen gayet güzel performans sağlıyor. 1.000 TL - 2.000 TL fark etmez. Arkadaşın da dediği gibi insan kendine yakışanı alır. Parası olan varsa alsın. :)

Diğerleri hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Örnek olarak Blackwidow V3.
Biraz ihtiyaçlarınıza bağlı. Bahsettiğiniz klavyeden bağımsız, oyuncu klavyeleri için genel olarak şunları söyleyebilirim: 1) eğer rekabetçi oyunlarda alabileceğim en ufak avantajı istiyorum, iyi oynuyorum ona göre ekipmanı lazım diyorsanız anahtarların düşük gecikme süresinden dolayı, var ise ekstra oyuncu özelliklerinden dolayı tercih edilebilir. 2) Ya da SS Apex ya da Razer optik gibi oyun için özel anahtarlara sahip ise.

Onun dışında özellikle Razer, Corsair, Steelseries tercih etmek için bir neden göremiyorum.
Onlardan daha uyguna daha kaliteli, daha bol özellikli, daha fazla çeşitte klavyeler bulabilirsiniz.
1) Mesela çoğu marka klavyeler hot-swap desteklemiyor. Hot-swap bir klavye, klavyenin ömrünü inanılmaz uzatmakla beraber istediğiniz zaman hissiyat değişimi için, anahtar hissiyatı kullanımdan dolayı azaldığı için, farklı anahtarlar denemek için, kullanım amacınız değiştiği için VB. nedenlerle anahtarları değiştirmenize olanak sağlıyor.
Ve şunu özellikle söylemeliyim, Türkiye'de birçok anahtar hala daha yok. Yurt dışında farklı hissiyatta farklı özelliklerde bir sürü marka anahtar bulunuyor. Türkiyede anahtar çeşidi çok az olduğundan ve custom klavye hobisi pahalı olduğundan hala cherry=en iyisi, çin=kötü sanılıyor.

2) Bu tarz klavyeler modlamaya çok daha yatkın oluyor. Örneğin klavyenin diğer parçalarını (Kablo, kasa, stabilizer'lar, PCB) istediğiniz zaman keyfinize göre değiştirebiliyorsunuz. Her türlü mod işlemini (Lube, foam, clip VB.) bu klavyelerde daha iyi yapabiliyorsunuz. Bu sayede hazır klavyelerde bulamayacağınız hissiyatı ve sesi elde edebiliyorsunuz.

3) Çok çeşitli özelliklere sahip klavyeler bulabiliyorsunuz. Örneğin marka bir klavyede kasa hakkında bulabileceğiniz tek şey "tAmAmEn gErEksİz aMa mÜşTeRiLeR kAnDıĞı iÇiN hEr sEfErİnDe yAzDıĞıMıZ sınıf aluminyum kasa" iken custom klavyelerde
20190407_keyboardmountingstylescheatsheet.png
gibi bir sürü kasa tipi ve malzemesi bulabilirsiniz (Örneğin benim için çoğunlukla plastik>aluminyum çünkü plastikte daha az yay sesi oluyor ve daha tok ses elde ediyorsunuz. Kaliteli bir plastik ise çok sağlamdır zaten).
Ya da birçok çeşit renkte ve şekilde tuş kapakları (keycapsler) bulabilirsiniz. Örneğin
gibi. Sadece rengi değil tuşların kalınlığını, boyutunu, klavyedeki sıklığını ve malzemesini (ABS, PBT, metal, seramik) ayarlayabiliyorsunuz. Bana göre klavyenin görünüşünü belirleyen en önemli husus mesela bu tuş kapakları. Standart marka bir klavyede bulabileceğiniz maksimum özelleştirme ise rGb ve hiçbir zaman kullanmyacağınız her markada aynı olan xXx tane efekt ya da pudding keycaps falan.

4) Çok daha kaliteli klavyeler alabilirsiniz. Sadece üst düzey kalitedeki tuş kapakları bile 100 dolara kadar çıkabiliyor. 200-300 dolara kadar klavyeler bulabiliyorsunuz. Yani bizim burada premium klavye sanarak aldığımız klavyeler aslında kaliteli tuş başlığı fiyatına satılıyor ve gayet düşük kalite tuş başlıkları kullanıyor.

Bahsettiğiniz klavye özelinde ise şunu söyleyeyim Razer Huntsman V2 500 TL daha ucuzken onu tercih etmenin bir anlamını göremiyorum. Hunstman V2 PBT tuş kapağı kullanıyor, optik anahtarları var. Yalnızca bilek desteği ve medya kontrolü yok (ki medya kontrolünü yazılımdan başka tuşa ya da farede hypershift, g-shift'e atayarak bile halledebilirsiniz). Hatta daha küçük boyutlu bir şey bakarsanız HyperX Alloy Origins 60 ve HyperX Alloy Origins 65 bile alınabilir. Yine PBT tuş kapağı var. Ayrıca gecikme değerleri de optik kadar olmasa da fazlasıyla iyi.

-
Not: Elbette bunların hepsi bütçeye ve imkana bağlı, biliyorum. Bunların bir çoğu düşük bütçede yapılmayacak şeyler. Ancak Corsair, Razer gibi üst düzey oyuncu klavyeleri baktığınız fiyata Amazon.com.tr'de bile Epomaker, Akko gibi farklı marka klavyeler bulabilirsiniz. Bangood veya Aliexpress'ten alırım diyorsanız çok daha fazla seçeneğiniz de var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı