İncehesap’tan alınan "Sıfır" monitör skandalı

ruber

Yoctopat
Daha fazla  
📌 İncehesap’tan “sıfır” diye aldığım monitör panel hatalı çıktı. 1 saat bile kullanmadığım ürün için şimdi de 8.600 TL servis ücreti çıkardılar!

Son Durum
Bugün 19 Eylül

19 Eylül 2025 saat 03:55’te İncehesap üzerinden ASUS TUF Gaming VG27AQML1A 27" 260Hz 2K IPS monitör satın aldım.
sayın alınma tarihi.jpg

Bugün 22 Eylül
22 Eylül 2025 saat 13:43’te kargo bana ulaştı
📷 Teslim Aldığım Tarih:
teslim alma.png

Kutuyu dikkatlice açtım, kozmetik olarak bir sorun yoktu. Ancak daha önce aldığım tüm monitörler jelatinliydi, bunda jelatin yoktu. İlk başta önemsemedim.
Monitörü bağladım, ghosting ve ölü piksel testi yaptım, bir sorun görünmedi. Bilgisayarı kapattığımda ise panelin çok tozlu olduğunu fark ettim. Nemli Kağıt havlu ile sildiğimde ilginç bir şey yaşadım: Ne kadar temizlersem temizleyeyim ekrandaki iz kaybolmadı. Hatta ekran ne kadar temiz olursa bu iz o kadar belirgin hale geldi. Kuru bir bezle sildiğimde gözle görürmüyor iz.
📷 Paneldeki iz:
hata resim 1.png
hata resim 2.png

hata resim 3.png

Ürünü ASUS sitesine kaydettim. Şok edici bir durumla daha karşılaştım: Ben ürünü 19 Eylül 2025’te satın aldım ama garantisi Mart 2025’te başlamış! Yani ürün İncehesap deposunda 6 ay kalmıs.
📷 Garanti ekranı:

garant.jpg

22 Eylül’de saat 15:16 civarı destek kaydı açtım, mesai bitimine kadar cevap verilmedi.Sattığın ürünle ilgili 3,5 saat boyunca geri dönüş yapamıyorsan zaten piyasada işin olmamalı! Daha sonra ilk desteği iptal edip mesai sonunda yeni bir destek açıp iade olusturdum. Aynı zaman telefonla ulaştığım destek ekibi bana “biz ilgilenmiyoruz, teknik ekibin konusu” deyip geçiştirdi.
destek ilk.png

Bugün 3 Ekim
Bana “8.600 TL servis ücreti” çıkarıldığına dair bir yazı gönderildi.
servis ücreti.png

İncehesap’ı aradığımda, “Bu konuyla SMS Infocomm Teknoloji Servis Ltd. Şti. ilgileniyor, onları arayın” dediler. Servisi aradım.

🗣️Asus Servisi ile konuşmam:
Servise, durumun ürünü paketten yeni açtıktan sonra yalnızca 20 dakika açık kaldığı hâlde ve hiçbir fiziksel darbe olmamasına rağmen bu şekilde geliştiğini anlattım. Ancak raporda “kullanıcı hatası” yazdıklarını gördüm. Ürünü İncehesap’tan aldığımı ve bana ulaştıktan sonra 1 saat içinde durumu bildirdiğimi söyledim. Yani teşhir ürünü bana “sıfır” diye satmışlar, şimdi de sorunu bana yükleyip iade almayı reddediyorlar.
Herhangi bir sıfır panelde bu hatayı kendileri de oluşturabiliyorsa, bunu gösterip sorunun benden kaynaklandığını ispat etsinler yada bu sonucu çıkarmak için kullandıkları ekipmanları ''detaylı servis raporunu sunsunlar'' dedim.

Rapor:
Servise gelen monitörler, eğer sorun panelin dışında ise otomatik olarak “kullanıcı hatası” damgası yiyor.

Buradan soruyorum:
➡️ Bu ücreti, ürünü 6 ay boyunca deposunda tutan ya da kullanıp sonra bana “sıfır” diye satan İncehesap.com’dan mı, yoksa ürünü sadece 1 saat kullanan benden mi istiyorsunuz?

⚠️ İncehesap’tan ürün almayı düşünenlere uyarı:
12 bin TL’lik ürünü satın alıyorsunuz, daha 1 saat bile kullanmadan size 20 bin TL’lik masraf çıkarıyorlar. Üstelik bu sürede kaybolan zaman ve stres de cabası.

Dünden beri 40 bin TL’lik monitörler Amazon depodan 20 bine satılıyor. İşte bu ürünler size “sıfır” diye İncehesap’tan satılacak ve sorun çıktığında muhatap bile bulamayacaksınız.

Bugün 6 Ekim
Servis ücretini ödemeyeceğimi belirtmeme rağmen hiçbir değişiklik olmayınca THH’ye başvuruda bulundum ve durumu İncehesap.com’a bildirdim. Verdikleri cevap, beni ne kadar ciddiye aldıklarını gösteriyordu. 15 gündür ellerinde olan ürünü benden tekrar istediler.
destek geri isteme.png

Asus’u da aradım ve “Ürün benim, fatura benim adıma. Ürünümü gönderin, servis ücretini ödemeyeceğim.” dedim. Verdikleri cevap: “Ürünü bize gönderen firmanın onayı lazım.”

Şaka gibi… Ürün benim ama adamlar benim talebimi kabul etmiyorlar.

Bugün 10 Ekim
Monitör hâlâ bana iade edilmedi, para iadesi de gerçekleşmedi.

Bugün 11 Ekim
Ürün kargoya verildi, iade reddedildi.

Bugün 13 Ekim
Ürünüm sorunsuz elime ulaştı, THH sonucunu beklemeye karar verdim.

Bugün 15 Ekim
Saat 14:57’de +90 (212) 226 00 ** numarasından arandım. Kendini Kübra olarak tanıtan temsilci, yöneticilerinin talimatı doğrultusunda ürünü iade alacaklarını söyledi.

Kendisine, iade işlemi geçen seferki gibi 22 gün bekletilmeyecekse ürünü göndereceğimi belirttim. Kübra Hanım, “Tabii, notu Sibel Hanım’ın bilgisi dâhilinde düşerseniz iadeniz gerçekleşir.” dedi.

Son olarak benden bir ricada bulundu: “Yöneticilerimiz, YouTube’da paylaştığınız videoyu (THH’de kullandığınız video) kaldırmanızı rica ediyor.” dedi.
Ben de “Ürünü gerçekten iade alacaksanız kaldırabilirim.” dedim ve videoyu kaldırdım.
📷 Kübra hanımın açtığı Destek
kübranın açtığı destek.png

Bugün 20 Ekim
Ürün kendilerine 20 Ekim 2025 saat 10:46’da ulaştı. 17:14’te servis kaydı açtılar ve ürünün KVK Teknoloji Ürünleri ve Tic. A.Ş.’ye gönderildiğini öğrendim.

thh servis.png

Aynı saat içerisinde müşteri temsilcilerini arayıp durumu anlattım. Ürün iadesini kabul ettikleri için gönderdiğimi, işi uzatmayacaklarını söyledikleri için tekliflerini kabul ettiğimi belirttim. Kübra Hanım’la konuşmak istediğimi söyledim; “Bugün arayamayacaklar ama yarın iletişime geçecekler.” dediler, kabul ettim.

21 Ekim
20 ekimde açtığım desteğe ürünün THH Şikayetiyle servise Sunduklarını yazıyor.

THH den kimse ürünü inceleme için bana ulaşmadı. Bana ulaşan tek kişi kübra adlı çalısan ve kendisi özellikle ürünü iade almak için servise gönderirmeyeceğini söyledi.
aklımda 2 soru
1. Benim THH yazdığım Şikayet dilekçesi neden İncehesap yetkilerinin elinde ?
2.Özellikle belirtmeme rağmen benim iznim olmadan servise neden gönderirdi ? Firmaların yalan konusmaları yasal mı ?
birlikte.png

Bugün 27 Ekim
Saat 12:21’de beni aradılar. Ürün değişimi için iki teklif sundular, mail üzerinden cevaplamam gerektiğini söylediler.
tercih.png

Kabul etmezsem para iadesi olacağını belirttiler. Ben de “VG27AQML5A” modelini seçtiğimi söyledim. Dağıtımcı firmaya isteğimi ilettiklerini söylediler. Şu an bekliyorum.

Bugün 3 Kasım
İncehesap sitesinde Servise yönlendirilen ürünlerin inceleme ve Test aşamaları en geç 20 gün sürdüğü yazıyor.Büyük ihtimal son güne kadar bekletcekler eğer kendilerine dönüs yapmassam daha fazla uzatıcaklarını eminim.Benim bıkmam için hakları olan süreyi sonuna kadar kullanıcaklarına adım kadar eminim
📷 Servis inceleme süresi:
servis süresi.png

Son düzenleme:
ASUS kadar kötü servisi olan başka bir firma yok. Yaktıkları monitörü üzerime yıkma çalışmaları geçen hafta suya düşmüş, kendileri monitör fatura bedelini bana ödeyeceklerdir. Çok geçmiş olsun, umarım mağduriyetin çözülür. THH bu konuda istismar olmadığı sürece müşterinin çok yanında.

Karman çorman yazmışsın paragraflara ayırınca daha açıklayıcı olmuyor. Kaldırdığınız videoyu liste dışı olarak buraya atın bakalım İncehesap'ı daha bugün 2 konuda önerdik kolay kolay böyle sıkıntılar yaşanmayacak bir firma lakin anlattığınız durum gerçekse ve bozuk ürün gönderimi yapmışlarsa her türlü paranızı geri alırsınız hatta 2 hafta geçmeden "performansını beğenmedim" deyip iyine iade alabilirdiniz.

Sanki yeteri müdahaleyi yapamamışsınız gibi bir algı oluştu bir de
Siteye baktığımda THH başvuruma ait resimler eklenmişti. Daha önce videoyu kaldırmamı isteyen çalışan, bana THH ile ilgili işlem başlatacaklarını söylememişti.
Senin başvurunun resimleri nasıl onların eline geçti? Sana ne gibi bir işlem başlattılar? Bu kısım da soru işareti. Mevzuyu daha anlaşılır, açıklayıcı bir şekilde yazıp o videoyu da liste dışı atın buraya bakalım.

Çöp bile alacaksam her zaman Amazon'dan alırım. Bu da en büyük kanıtı. Çok geçmiş olsun hocam, hiç bir zaman elektronik sitelerini tercih etmedim ve etmeyeceğim de.
Konuyu gerçek farz edelim. Bozuk ürün gönderimi olduysa para geri alamama gibi bir durum yok boşuna haftalarca uğraşmış THH'da değil mahkemeye verse %100haklı olacağından dava açılmadan ulaşır iadeyi alırlardı. Buraya uzun uzun yazmış ama onu cephesinden okuyoruz belki mevzu farklı.

Amazon'u ben de severim ama aradığın her şey olmayabiliyor mecbur sitelerden alıyorsun.

Çöp bile alacaksam her zaman Amazon'dan alırım. Bu da en büyük kanıtı. Çok geçmiş olsun hocam, hiç bir zaman elektronik sitelerini tercih etmedim ve etmeyeceğim de.
Daha birkaç gün önce Amazon satıcılı monitör aldım ve panelinde birkaç izle geldi. Müşteri temsilcisi hemen değişim talebi oluşturdu, aynı ürünü sıfır liraya bir tane daha sipariş etmişim gibi bir sipariş görünüyordu. Sonra sabah bendekini şubeye bıraktım; akşamına daha onlara ulaşmadan yenisi bana kargolandı. Gerçekten Amazon'a hayranım. Satıcı farklı olsa bile yine her türlü destek anında sağlanıyor.

Konuyu gerçek farz edelim. Bozuk ürün gönderimi olduysa para geri alamama gibi bir durum yok boşuna haftalarca uğraşmış THH'da değil mahkemeye verse %100haklı olacağından dava açılmadan ulaşır iadeyi alırlardı. Buraya uzun uzun yazmış ama onu cephesinden okuyoruz belki mevzu farklı.

Amazon'u ben de severim ama aradığın her şey olmayabiliyor mecbur sitelerden alıyorsun.
Adam neden yalan söylesin dostum?
Bu kadar nefret dolmaya gerek yok İnce Hesabın sahibi değilsen bu kadar koruma adam yaşadım diyorsa yaşamıştır yalansa yapabilecek bir şey yok.

Konuya gelince darlamaya devam edin hocam.

Daha birkaç gün önce Amazon satıcılı monitör aldım ve panelinde birkaç izle geldi. Müşteri temsilcisi hemen değişim talebi oluşturdu, aynı ürünü sıfır liraya bir tane daha sipariş etmişim gibi bir sipariş görünüyordu. Sonra sabah bendekini şubeye bıraktım; akşamına daha onlara ulaşmadan yenisi bana kargolandı. Gerçekten Amazon'a hayranım. Satıcı farklı olsa bile yine her türlü destek anında sağlanıyor.

Hocam alışverişlerimde benim de ilk tercihim Amazon oluyor ancak farklı satıcılar da süreç biraz uzayabiliyor.

Hocam alışverişlerimde benim de ilk tercihim Amazon oluyor ancak farklı satıcılar da süreç biraz uzayabiliyor.
Satıcı farklı olup da gönderici Amazon olursa herhangi bir sorunda ürün Amazon deposuna gittiği için iade/değişim yine aynı gün oluyor fakat dediğiniz gibi gönderici de farklıysa o zaman yasal süreler bitene kadar bekletme hakları var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı