[İnceleme] Mini ITX sistem

Son zamanlarda çıkan ITX sistem incelemeleri çok hoşuma gidiyor, kasa zaten ayrı güzel. Bazen diyorum ki, bende mi alsam acaba diye düşünüyorum.
Hocam görüntü iyi hoş ama ihtiyaç varsa yönelin. Örneğin tavsiye edilen PSU dahil kaliteli bir kasa 600 TL alacakken, şu an ki kasa 780 lira, üstüne PSU 460 lira. Aradaki farkı sen düşün. Aynı fark anakartta da mevcut. Yaklaşık 1200 lira fark ediyor en basitinden.
Evet aslında, bu kasa da güzel, bakalım.
Zaten ben şimdi sistem toplamayacağım, AM5 soket beklemeyi düşünüyorum.
O zaman daha güzel ITX kasalar çıkar mı, çıkar herhalde.
Mini kasalar çıkar çıkar ama ülkemize gelişi sorun.

Son düzenleme:

Benim için performans önemli değil, zaten 1660 Super bana hayli hayli yeterli olacaktır. Vallahi memlekete gidiyorum oraya götürmek bakımından böyle bir kasa alabilirim ama şu an ATX kasaya daha yakınım.

Mini kasayı gerçekten çok seviyorum ama ekran kartlarının önünde hava alacak bir boşluk olmadığı için ısınıyor.

Benim için performans önemli değil, zaten 1660 Super bana hayli hayli yeterli olacaktır. Vallahi memlekete gidiyorum oraya götürmek bakımından böyle bir kasa alabilirim ama şu an ATX kasaya daha yakınım.
O konuda %100 haklısın. Çok işe yarıyor o zaman. Üstüne de dahili Wi-fi olduğu zaman tadından yenmiyor.
Mini kasayı gerçekten çok seviyorum ama ekran kartlarının önünde hava alacak bir boşluk olmadığı için ısınıyor.
Hocam güzel bir model ile pek ısınacağını sanmıyorum. Neyse ki benim kasanın ön paneli modüler yapboz gibi. Çıkarınca direkt mesh panel oluyor. O konuda da mutlu etti beni. Ama işte ışıklandırma biraz kısıtlı kaldı bende. Böyle karnaval alanı gibi olsun istemiyorum ama camdan bakınca içeride işlemci soğutucu RGB`si merhaba desin bana yetecek.

Zevkler ve renkler tartışılmaz lakin söylemeden de geçemeyeceğim. O kasa boyut olarak neredeyse Mini Tower ebatlarında olduğundan ITX mantığına bence pek uymuyor. Bu dediğim NZXT Manta,
Evolv Shift içinde geçerli. Kasa seçimin daha kompakt küp Cooler Master H100 veya ince Silverstone Raven olsa çok daha iyi olabilirmiş. Hayırlı olsun.

Haklısınız pek mantığı kalmıyor. Konu sahibin açtığı ilk konuda kendim Silverstone Sugo önermiştim ve önceki mesajlarda belirttim.

Birde H100 yerine yeni çıkan NR200 daha güzel olur bu iş için tabi SFX PSU lazım.

SFX kasalarda her parçayı ince eleyip sık dokumak gerek. Misal mevcut ekran kartı sorun teşkil edebilir. Bununla beraber senin de belirttiğin SFX PSU fiyatları uçuk kaçık durumda.

SFX kasalarda her parçayı ince eleyip sık dokumak gerek. Misal mevcut ekran kartı sorun teşkil edebilir. Bununla beraber senin de belirttiğin SFX PSU fiyatları uçuk kaçık durumda.
Aynen öyle fiyatlar uçuk kaçık.

Mesela bu sistemi direkt olarak Silverstone Raven RVZ03B kasasına aktarılabilir.

Zaten konu sahibinin konusunda Sugo modelin göre öneri yapmıştım diye hatırlıyorum (O zaman Raven yoktu) aynı sistemi direkt 2 fanlı bir ekran kartı taktığımız zaman sıkıntı olmuyor.

Konu sahibinin tercihi bu şekilde olmuş ama kasanın boyutunu geçtim kasa bazı ATX kasalar kadar ağır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…