[İnceleme] Ryzen 3200G APU sistem

• Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 12.186
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
FX 6300'den sonra ilaç gibi gelmiştir o Hayırlı olsun.

FX 6300'den kurtulalı epey olmuştu. Ancak Ryzen gerçekten çok daha iyi olmuş.

Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kullan.
Kasa nasıl? Malzeme kalitesi iyi mi? Büyük mü?

Hocam kasa kalitesi ortalamanın üstünde kesinlikle. Ancak bu üründen sonra bir tanıdığıma da Spec Delta ile sistem toplamıştım. Spec Delta daha kaliteli geldi doğal olarak. Ancak Zalman fiyat ve kalite olarak bu ürünü ortalamada tutmuş. Bu bütçede ışıklı fanlı kalitesiz markalardansa Zalman T7 alıp zamanla doldurmak çok daha mantıklı bence. Boyut olarak ise ne büyük ne küçük. Ancak kasanın sağında çıkıntı olması kasayı genel anlamda büyütmediğinden ufak duruyor kasa. Ben çok beğendim bu açıdan.

Tek tek alıntılarsam mesaj çok uzun diye alıntılamıyorum arkadaşlar. Ayrı ayrı teşekkür ederim herkese.

Merhaba aynı sistem bende de var. Uzun uğraşlar sonucu RAM'leri 3466 MHz'de çalıştırabildim. 3600'de bir süre sonra hata veriyor. 3466'da stabil sorunsuz kullanıyorum 6 ayı geçti sorun yok. İşlemci 4.00 GHz'de grafik saat hızı 1700 MHz. Bu değerleri silverston AR01 V2 kule tipi soğutucu ile aldım. Sıcaklıktan yana en ufak sorun olmadı. Sizin değerleriniz stok fanla alınabilecek en iyi değerler bence.

Dosya Ekleri

• cpuz.png
    13,9 KB · Görüntüleme: 71
  • cpuzz.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 72
  • grafik saat hızı.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 74
  • radeonn.png
    19,3 KB · Görüntüleme: 69
  • thaipon.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 69
Bu 3200 hala satılıyor mu? Ben bulamadım da.

Stokta bulunmuyor maalesef hocam.

Harika @Necrowolf! Belleklere ne kadar voltaj verdiniz? Soc voltajını arttırdınız mı Auto'da mı?

Size direkt BIOS görüntülerini atayım. Şu an BIOS F51E var, az önce baktım yeni BIOS yayınlanmış. Yükseltme yaptıktan sonra tekrar 3600 MHz denemesi yapacağım. İşlemci performansını direkt etkilen en önemli faktör APU'larda. CL değerleri ile oynamadım normalde bu değerler 3600 MHz için geçerli ancak sorun çıktığı için 3466'ya ayarladım. Yeni BIOS'la gelişme olursa sizi bilgilendiririm. F51 BIOS'la Ryzen 3. nesil işlemciler 3600 MHz destekliyor. Anakartın sitesinde destek kısmındaki RAM desteğinden görebilirsiniz. Ancak bizim işlemciler Picasso olarak geçiyor, bundan dolayı 3466 son olarak belirtilmiş.

Dosya Ekleri

• IMG20201009222834.jpg
    173,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG20201009222852.jpg
    192,1 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG20201009222947.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG20201009223312.jpg
    149,1 KB · Görüntüleme: 56
Ben en fazla XMP voltajı olan 1.35V ile denedim. Maksimum olarak 3266 MHz görebildim. Timing değerleri için 3200'e çektim. Sizin gecikmeleri elle ayarlayıp biraz düşürmeniz gerek aslında hocam. Veya aynı gecikmelerle 3600 MHz yakalayabilirseniz çok iyi. Ben F51 kullanıyorum. Ancak SoC voltajını vermeye gerek duymadım pek hocam yalan olmasın. Sizin değerler gayet iyi. Sadece Timing'lerin bir tık düşmesi iyi olabilir.

Hayırlı olsun. Bende de 3200G var. Vega 8 stok vs 1600 MHz karşılaştırması yapabilir misiniz kabaca? Kaç FPS farkediyor ortalama?
Düzenleme: Bir de işlemciyi stok haliyle ve OC'lu halini Cinebench R20'de test edebilir misiniz size zahmet. Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…