Indie oyun yapmak için tüm alanlar öğrenilebilir mi?

Elbet olabilir ama bu süreklilik getirmez. Bu tempo sürdürülebilir değil. Biktirir hayal kırıklığı getirir. Bazı küçük yapımcıların başarısı sizi buna sürüklemesin. Milyon geliştiricinin birkaçı bunlar. Bütçe olabilir şansları olabilir. Bu sektörde bu bileşenlerle uzun yıllar gidemezsin

Hocam dediğiniz programlar hepsi ücretli ücretsiz olanı yok mu ?
Deneme sürümleri ile ilerle. Crack kullan. Blender ücretsiz onun efekt animasyon kısmıyla çalışabilirsin. Bu tarz şeyler tamamen ücretsiz olmaz.

Örnek olarak verdim dostum Unity ile geliştrildiğini biliyorum. Sadece oyun yapısı tarzı şeklinde AAA bir oyun değil. Ve mayanın Inside'ın animasyon modelleme bölümünde kullanıldığından eminim.
Maya aşırı ağır bir program bir kere. AAA oyun yapmıyorsan yada film çekmiyorsan gerek yok.

Unity öğrenmek istiyorum ama bir çok kaynak hatta hepsi PC üzerinde hiç mobil üzerine eğitim veren yok.
Ücretli kurslara yönelmen gerek.

Maya aşırı ağır bir program bir kere. AAA oyun yapmıyorsan yada film çekmiyorsan gerek yok.
Sektörde biryere gelmek istiyorsan maya kesinlikle bilinmeli.Şuan yabancı kursların oyun için olan kursları hepsi maya üzerine kurulu.

Ücretli kurslara yönelmen gerek.
Ücretli kurs olarak Udemy baktım fakat Udemy'de bulamadım hatta iki kişi aradık bu siteden bir arkadaşla beraber aradık fakat ikimizde bulamadık. Sizde göz atın isterseniz belkide biz görmemişizdir.

1lib sk sitesin de İngilizce Maya ekitapları var.

Stardew Valley'in geliştiricisi tam olarak dediğini yaptı. Herhangi bir oyun motoru kullanmadı, Microsoft XNA kullanarak oyununu kodladı. Pixel art, oyun müziği, VFX gibi mevzuları da tamamen kendisi öğrenip yaptı. Bilgisayarın işletim sistemi, XNA Framework'ü, pixel artı yaptığı software vesaire gibi harici softwarelar hariç oyuna dair her şeyi kendisi yaptı.

Sanırım oyunu multiplayer yapmak için network kodu konusunda yardım almış ama onu tam bilmiyorum o kısmı okumadım, belki onu da kendisi yapmıştır.

Fakaaat, üniversiteden mezun olduktan sonra her gün 8-15 saatini bilgisayar başında sırf oyununu yapmaya adadı. Ve oyununu yapıp piyasaya sürebilmesi 4-5 yılını aldı. Eğer ki Stardew Valley az bir şey satıp Steam mağazasının derinliklerinde kaybolup gitseydi hayatının 4-5 yılı neredeyse boşa gitmiş olacaktı. Oyunu yaparken öğrendiği şeyler bir artı tamam ama o zaman boyunca daha spesifik bir alan seçip bir stüdyoda çalışsaydı çok çok daha hızlı kendini geliştirebilirdi.

Emin misiniz hocam müzik konusunda zaten bilgisi olması gerekiyor müzikleri çok iyi oyunun.
Evet, az buz bi müzik arkaplanı varmış zaten müzik teorisi hiç yok değil yani ama dijital ortamda müzik yapmanın teknik kısımlarını öğrenmesi gerekti.

Bir de sık sık oyunu tamamlayamayacağını düşünüp psikolojik olarak çöküşe geçtiği dönemler de olmuş, fakat çok büyük bir efor ve zaman harcadığı için depresyona ve tükenmişliğe rağmen devam etmiş.

Unity tarzı kaliteli oyun motoru kullanmayı biliyorsan üstesinden gelirsin. Indie oyun yaptıktan sonra itchio gibi sitelerede yükletip ünlenebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…