İndirilen dosyalar bozuk iniyor

HackintosheRzN

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhabalar, öncelikle harfiyen okumanızı rica ediyorum.
Yakın zamanda Ryzen sistem topladım
Anakart: B450M-S2H F61C
CPU: Ryzen 7 1800X
RAM: XPG D60 8 GB 3200MHz RGB
M.2 SSD: PM951 256 GB
SATA SSD: 120GB Lexar
GPU : Evga GTX 760 SC 2048MB
PSU: FOEM 450W
Yüklü işletim sistemleri: macOS Big Sur 11.4 | Windows 10 21H1 güncel

Sorun şu arkadaşlar: Dün 1.5 gün telefonuma (IP X) 14.6 yazılım yüklemeye çalıştım. Hep iTunes 1100 hatasıyla karşılaştım. Sonrasında iş yerindeki bilgisayara indirdiğim IPSW dosyasını aktardım, yine hata. Ardından ITunes'in kendisine indirdim ve sonuç başarılı.
Tek sorun bu olsa neyse…

Hackintosh kurulumunda da bu tarz sorunla karşılaştım, hala da karşılaşıyorum. Farklı bir bilgisayardan yazdırdığım imaj ile sorunsuz kurulum yaparken aynı imajı kendi bilgisayarımda indirip yazdırınca macOS yükleyicisi kurulumun son 2 dakikasında imajın hatalı / bozuk / hasar görmüş olabileceğini söyleyen bir uyarı veriyor ve tekrar indirmemi istiyor.

İndirme aracı olarak normalde IDM kullanıyorum bu bozuk dosyaların farkına vardıktan sonra normal Chrome indirmesi Mozilla indirmesi olarak denedim ama sonuç yine aynı MD5sum kontrolünden geçmiyor inen hiçbir imaj

Başarılı kurulumun ardından macOS Monterey beta sürümünü indirdim ancak inen yazılım güncelleme kısmından profil sayesinde indirdim ancak maalesef o da bozuk imaj hatası veriyor.
İşin içinden çıkamadım ortadaki problem nedir çözemedim.
BIOS'um güncel Driverlarım güncel Windows'um güncel MacOS'um güncel USB Girişlerim tertemiz USB Belleklerim Sorunsuz ve yeni.
Bütün disklerin SSD'lerin sağlık ve performansı %100

Lütfen yardımcı olun sanırım daha önce başına gelen yoktur ama bir umuttur araştırmak.
Konu güncel.
@Ali Güngör @Recep Baltaş Rica ediyorum bana bir akıl verin.
En son TurkNET ile iletişime geçtim bir sonuç çıkmadı henüz..

Şöyle bir arıza bildirimi bıraktım;
Bilgisayarıma indirdiğim her türlü arşiv dosyası RAW, IPSW, ZIP, RAR vb arşiv dosyaları bozuk inmekte.
Konuyu detaylı ve uzun süre araştırmam sonucu internet ile alakalı bir problem olduğu kanısına vardım.
Ayrıca Wi-Fi bağlantımda yüksek derecede performans kaybı mevcut.
Denediğim yöntemler aşağıda sıralanmıştır ve çözüme ulaşılamamıştır.
Sizden ricam sorunumun çözülememesi gibi olası bir durumda benimle irtibata geçmenizdir.
Sorunumu çözmeye çalıştığım yöntemi sizlerle paylaşayım.
-Modem PC arası Ethernet kablosu yenilendi
-PCye format atıldı ve temiz kurulumla birlikte güncel driverlar yüklendi
-Modem arayüzü kontrol edildi ve modem sıfırlandı
-PC depolama birimleri sorunsuz / farklı depolama birimleri denendi
-Memtest86 ile çevre birimleri test edildi (sorunsuz)
-Anti virüs taraması yapıldı ve sonrasında devre dışı bırakıldı.
-Yeni bir VDSL Modem ile deneme yapıldı.
Adsız.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı