İndirilen ZIP dosyasından bilgisayara bulaşan Trojan silinmiş midir?

Rüzgar Ali

Centipat
Daha fazla  
Az önce çok güvendiğim bir siteden bir ZIP dosyası indirdim. Dosyayı indirdiğim anda daha açmadan Windows Güvenliği trojan diyerek sildi. Normalde Windows güvenliği bunu çok yapar ama bundan hemen sonra beni Google hesabımdan da attı. Şu anda CPU kullanımım %5 ile % 30 arasında değişiyor, arada sırada %50leri görüyor. Normalde benim bilgisayarımda CPU kullanımı hep yüksektir ancak virus olabilir mi diye de korkuyorum. Windows Güvenliği'nden hızlı tarama yaptım yeni bir şey bulamadı. Trojanin kaldırıldığını söylüyor. Sizce Kaspersky gibi bir uygulamadan mı taratmaliyim yoksa bilgisayarı formatlamali mıyım?

Taratmanda fayda var.

Windows güvenliğinden bir buçuk saatlik bir tam tarama yaptım Trojan:Win32/Suschil!rfn diye bir virüs buldu. Sadece cihazdan kaldır desem yeterli mi yoksa format mı atayım. Bir de yazım kalın olduğu için kusura bakma böyle oldu ve nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Boyle bir virüs buldu.
IMG_20250710_125750_648.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_125750_648.jpg
    IMG_20250710_125750_648.jpg
    131,8 KB · Görüntüleme: 13
Windows güvenliğinden bir buçuk saatlik bir tam tarama yaptım Trojan:Win32/Suschil!rfn diye bir virüs buldu. Sadece cihazdan kaldır desem yeterli mi yoksa format mı atayım. Bir de yazım kalın olduğu için kusura bakma böyle oldu ve nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Boyle bir virüs buldu.Eki Görüntüle 2531690
Kaldır. Sonra yine kontrol et anormal bir durum var mı diye ona göre format atarsın.

Kaldır. Sonra yine kontrol et anormal bir durum var mı diye ona göre format atarsın.
Teşekkürler. Zaten dosyayı açmamıştım çok birşey olduğunu sanmıyorum. Artık tekrar google hesabıma girebilirim diye düşünüyorum.

Hocam anormal bir durum yok google hesabıma giren çıkan yok sizce bırakayım mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı