Çözüldü Steam İndirme hızı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Bu gece 2 sularında Forza Horizon 5'i indirmeye koydum. Yine her zamanki gibi 55 MB/SN olan internetimle saniyede 6MB veri indirmesi oluyordu Steam'de. Bu sabahta baktığımda oyunun %83'lük kısmı inmiş lakin indirme hızı 6MB'den 1,2MB'lere kadar inmişti. Yani o değere düştü ve çıkmıyor da. Kendi kendine çözülür diye beklerim ki normalde benzer durum Epic Games'te de oluyor lakin bunu düzeltmenin yolu var mıdır?

Not: Hız testi yaptım meğer indirme hızı düşmüş. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Forza Horizon 5'in indirme boyutu çok fazla olduğu için internet kendini sınırlıyor. Tam hangi niceliğini sınırlıyor bilmiyorum lakin sanırsam bant sınırını... Sistemi yeniden başlatarak sorunumu çözdüm.

Bunu biliyordum lakin sistemi yeniden başlatacak kadar çözümün basit olduğunu bilmiyordum.
Bu gece 2 sularında Forza Horizon 5'i indirmeye koydum. Yine her zamanki gibi 55 MB/SN olan internetimle saniyede 6MB veri indirmesi oluyordu Steam'de. Bu sabahta baktığımda oyunun %83'lük kısmı inmiş lakin indirme hızı 6MB'den 1,2MB'lere kadar inmişti. Yani o değere düştü ve çıkmıyor da. Kendi kendine çözülür diye beklerim ki normalde benzer durum Epic Games'te de oluyor lakin bunu düzeltmenin yolu var mıdır?

Not: Hız testi yaptım meğer indirme hızı düşmüş. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır?
İnternet faturanı ödemelisin. Firmalar ödeme günü geçince sırasıyla önce yavaşlatma sonra kapatma yapıyor.

Forza Horizon 5'in indirme boyutu çok fazla olduğu için internet kendini sınırlıyor. Tam hangi niceliğini sınırlıyor bilmiyorum lakin sanırsam bant sınırını... Sistemi yeniden başlatarak sorunumu çözdüm.

Bunu biliyordum lakin sistemi yeniden başlatacak kadar çözümün basit olduğunu bilmiyordum.

Çözüm
Çok fazla etken var. İndirdiğiniz diskinizin ısınması - Steam sunucularının yüküne göre değişmesi veya direkt ve kesin diyebileceğimiz İnternet sağlayıcınızın sorun çıkarmış olması diyebiliriz. Bazen de bilgisayarda sorun oluyor reset atınca düzelebiliyor.

Çok fazla etken var. İndirdiğiniz diskinizin ısınması - Steam sunucularının yüküne göre değişmesi veya direkt ve kesin diyebileceğimiz İnternet sağlayıcınızın sorun çıkarmış olması diyebiliriz.
Orası öyle de ben zaten baya kontrol ettim disk'te herhangi bir sıkıntı yoktu. Steam sunucularında da bir sıkıntı yokmuş anladığım kadarıyla. Kendi sistemim sınırlandırmış sanırsam. Ama tabii bu etkenlerde fark gösteriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı