İndirme yaparken internet kullanılamıyor

MKarlion

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Çok saçma bir problem yaşıyorum. 1 haftadır internet bağlattım 12Mbps ADSL. Hızda bir problem yok dalgalanma kesintide yok çok şükür. Ama indirme yaparken tarayıcıdan Google'ye dahi giremiyorum. Tüm odağı indirmeye veriyor. İnternet felç oluyor yani. İndirme bitene kadar hiçbir şey yapamıyorum. Netlimiter programını geçiçi çözüm olarak kullanıyorum şu an ama ben programsız kalıcı bir çözüm arıyorum. Modem ayarından mı acaba anlayan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Modem modeli;
  • HG658 V2 Home Gateway

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne indiriyorsunuz?
Bazı yazılımlar indirme oranını kullanıma göre dağıtmadığından tüm interneti sömürebiliyor.

Google chrome üzerinden indirme hızınızı sınırlayabilirsiniz. Chrome açık iken f12’ye basın, açılan pencerede “network” seçeneğindeki “online” kısmına gelip oradan “add” dedikten sonra kendi profilinizi oluşturabilirsiniz. Chrome üzerinden indirmelerinizde sizin ayarladığınız hız geçerli olur.

Ben tüm indirmeleri kastettim. Chrome, İDM, Windows güncellemeleri vs. İndirme söz konusu oldumu birşey yapılmıyor.
Ne indiriyorsunuz?
Bazı yazılımlar indirme oranını kullanıma göre dağıtmadığından tüm interneti sömürebiliyor.

Windowsun kendi güncellemesinden tutunda İDM'yle bir dosya indirene kadar hertürlü indirmede tüm hızı oraya aktarıyor ve tarayıcıdan birşey açamıyorum.

IDM eğer ayar yapmazsanız genelde tüm interneti kullanmayı amaçlıyor. Şahsen ben kullanmıyorum. Kimseye de tavsiye etmiyorum. Tarayıcılar indirme yaparken, internet kullanımınıza bağlı olarak hızları ayarlıyor.

Windows sürekli güncelleme gelmiyor. Güncelleştirmeleri duraklat diyebilirsiniz. Boş vaktiğinizde el yordamı ile güncellersiniz.

Diğer indirme yaptığınız yazılımlarda ise indirme sınırı varsa kontrol edin. Yoksa o yazılımların indirmelerini bilgisayarı kullanmadığınız bir zamanda yaptırın.

Ayrıca Microsoft store uygulamaların otomatik güncelleştirmelerini, teslim iyileştirme ve windows geri bildirim hizmetlerini de kapatabilirsin.

IDM hızı da ayarlanabiliyor. Ama Windows update için sanmıyorum. Zaten hem chrome üzerinden hem IDM üzerinden ayarlama yaptıktan sonra bir Windows update kalıyor. Bırakın o da olsun.

Hocam Netlimiter programıyla indirme hızını sınırlayarak şimdilik çözümlüyorum zaten. Benim maksadım bunu programsız yapmak. Yani mesela siz hiç indirme yapmıyor musunuz ? İndirme yaparken googleye girip bir işlem yapmıyor musunuz ? Bunun için program ayar vs. birşey yapıyor musunuz ? genelde kimse yapmıyor. Yani daha öncede internet kullandım hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Kendi kendine olması gereken birşey. İnternetin kendini bölmesi gerek ama o olmuyor işte sorun bu.

IDM hızı da ayarlanabiliyor. Ama Windows update için sanmıyorum. Zaten hem chrome üzerinden hem IDM üzerinden ayarlama yaptıktan sonra bir Windows update kalıyor. Bırakın o da olsun.
Dediğim gibi netlimiter programıyla hızını düşürüyorum o şekilde bir kullanım oluyor. Yoksa telefona bildirim dahi gelmiyor indirme bitene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…