Infinity Master 401 ile Archer C80 bridge yapılması sonrası modem arayüzüne girilemiyor

MerlaG

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, dün Archer C80'in kurulumunu yapıp bugün de bağladığım modem olan Infinity Master 401'i bridge moda alıp güvenliğini kapattım. Daha sonrasında modemin arayüzüne girememe sorunum başladı. Öncesinde router ile modemin IP adreslerinin çakışması sebebiyle (192.168.0.1) modem IPS'ini 192.168.3.1 olarak güncellemiştim. Bridge moda aldıktan sonra modemin bu IP'yi sıfırlamış olabileceğini düşünerek routerin IP adresini 192.168.2.1 olarak değiştirip eski IP'yi denesem de fayda göstermedi.

Ayrıca yalnızca Wi-Fi bağlantısı için kullandığım TP-Link Archer C80 cihazımı router modunda kullanmaktayım. Access Point'e geçmem bir fayda sağlar mı Wi-Fi çekim konusunda?

Ekran görüntüsü 2024-02-06 150747.png

Merhaba, dün Archer C80'in kurulumunu yapıp bugün de bağladığım modem olan Infinity Master 401'i bridge moda alıp güvenliğini kapattım. Daha sonrasında modemin arayüzüne girememe sorunum başladı. Öncesinde router ile modemin IP adreslerinin çakışması sebebiyle (192.168.0.1) modem IPS'ini 192.168.3.1 olarak güncellemiştim. Bridge moda aldıktan sonra modemin bu IP'yi sıfırlamış olabileceğini düşünerek routerin IP adresini 192.168.2.1 olarak değiştirip eski IP'yi denesem de fayda göstermedi.

Ayrıca yalnızca Wi-Fi bağlantısı için kullandığım TP-Link Archer C80 cihazımı router modunda kullanmaktayım. Access Point'e geçmem bir fayda sağlar mı Wi-Fi çekim konusunda?

Eki Görüntüle 2108778

Accsess point belki işe yarayabilir de, Infinity 401 girişi farklı.

-) önce archer ı sıfırla
-) kabloyu bilgisayarın ethernet portuna, diğer ucunu da archerın herhangi bir lan portuna tak
-) archerın arayüzüne gir. operation mode u Access Point e çek.
-) yeniden başladıktan sonra arayüze gir. network > Lan sekmesine gir. Smart IP (DHCP) yi değiştirip Static IP yap ve ayarları şöyle gir:
IP address: 192.168.0.254 (0.1den netmaster a girersin, 0.254 den de archera)
subnet: 255.255.255.0
(varsa) default gateway: 192.168.0.1
(varsa) dns: 8.8.8.8 (buraya istediğin dns yi yazabilirsin. 1.1.1.1 de olur mesela veya başka bir dns)

Save de yeniden başlasın. başladıktan sonra tekrar arayüze gir (DİKKAT! arayüz adresi artık yukarıda verdiğin static ip...)
-) sanırım network altında olacak, DHCP yi disable et, kapat, deaktif et, tiki kaldır, artık ne yapılıyorsa :) DHCP yi netmaster dağıtsın ki çakışma neyin olmasın ;)
-) sonra archerı tekrar başlat. başlatırken de ethernet kablosunu netmasterın lan ı ile archerın lan larından birine (sakın wan a bağlama) tak...

artık patron netmaster, müdür de archer oldu, herkes yerini yurdunu bildi ;)

NOT: bundan sonra artık istersen 192.168.0.254 adresine girip archerdan wifi adını şifresini neyin değişebilirsin.
NOT2: archera 254 ü vermemizin nedeni, benim o IP adresinin dağıtılmadığı kanısına varmam açıkçası. Netmaster arayüzüne girip, hangi aralığı DHCP olarak dağıttığına bakarsın, istersen dağıtılmayan bir adresi de archera statik olarak verebilirsin...
NOT3: netmaster infinity marka ile daha önce çalışmadım. ama galiba bilgisayara bağlanabilen 2 tane rj45 portu var. onların ikisi de lan

Son düzenleme:
-) önce archer ı sıfırla
-) kabloyu bilgisayarın ethernet portuna, diğer ucunu da archerın herhangi bir lan portuna tak
-) archerın arayüzüne gir. operation mode u Access Point e çek.
-) yeniden başladıktan sonra arayüze gir. network > Lan sekmesine gir. Smart IP (DHCP) yi değiştirip Static IP yap ve ayarları şöyle gir:
IP address: 192.168.0.254 (0.1den netmaster a girersin, 0.254 den de archera)
subnet: 255.255.255.0
(varsa) default gateway: 192.168.0.1
(varsa) dns: 8.8.8.8 (buraya istediğin dns yi yazabilirsin. 1.1.1.1 de olur mesela veya başka bir dns)

Save de yeniden başlasın. başladıktan sonra tekrar arayüze gir (DİKKAT! arayüz adresi artık yukarıda verdiğin static ip...)
-) sanırım network altında olacak, DHCP yi disable et, kapat, deaktif et, tiki kaldır, artık ne yapılıyorsa :) DHCP yi netmaster dağıtsın ki çakışma neyin olmasın ;)
-) sonra archerı tekrar başlat. başlatırken de ethernet kablosunu netmasterın lan ı ile archerın lan larından birine (sakın wan a bağlama) tak...

artık patron netmaster, müdür de archer oldu, herkes yerini yurdunu bildi ;)

NOT: bundan sonra artık istersen 192.168.0.254 adresine girip archerdan wifi adını şifresini neyin değişebilirsin.
NOT2: archera 254 ü vermemizin nedeni, benim o IP adresinin dağıtılmadığı kanısına varmam açıkçası. Netmaster arayüzüne girip, hangi aralığı DHCP olarak dağıttığına bakarsın, istersen dağıtılmayan bir adresi de archera statik olarak verebilirsin...
NOT3: netmaster infinity marka ile daha önce çalışmadım. ama galiba bilgisayara bağlanabilen 2 tane rj45 portu var. onların ikisi de lan
Teşekkür ederim, deneyeceğim.

-) Önce Archer'ı sıfırla.
-) Kabloyu bilgisayarın Ethernet portuna, diğer ucunu da Archer'ın herhangi bir lan portuna tak.
-) Archer'ın arayüzüne gir. Operation mode u Access Point'e çek.
-) Yeniden başladıktan sonra arayüze gir. Network > lan sekmesine gir. Smart IP (DHCP) yi değiştirip static IP yap ve ayarları şöyle gir:
IP address: 192.168.0.254 (0.1'den Netmaster'a girersin, 0.254'ten de archera)
Subnet: 255.255.255.0
(Varsa) default gateway: 192.168.0.1
(Varsa) DNS: 8.8.8.8 (buraya istediğin DNS'yi yazabilirsin. 1.1.1.1 de olur mesela veya başka bir DNS)

Save de yeniden başlasın. Başladıktan sonra tekrar arayüze gir (dikkat! Arayüz adresi artık yukarıda verdiğin static IP...)
-) Sanırım network altında olacak, DHCP'yi disable et, kapat, deaktif et, tiki kaldır, artık ne yapılıyorsa :) DHCP'yi Netmaster dağıtsın ki çakışma neyin olmasın ;)
-) Sonra Archer'ı tekrar başlat. Başlatırken de Ethernet kablosunu Netmaster'ın lan ı ile Archer'ın lan larından birine (sakın WAN'a bağlama) tak...

Artık patron Netmaster, müdür de Archer oldu, herkes yerini yurdunu bildi ;)

Not: Bundan sonra artık istersen 192.168.0.254 adresine girip Archer'dan Wi-Fi adını şifresini neyin değişebilirsin.
Not2: Archera 254'ü vermemizin nedeni, benim o IP adresinin dağıtılmadığı kanısına varmam açıkçası. Netmaster arayüzüne girip, hangi aralığı DHCP olarak dağıttığına bakarsın, istersen dağıtılmayan bir adresi de archera statik olarak verebilirsin...
Not3: Netmaster Infinity marka ile daha önce çalışmadım. Ama galiba bilgisayara bağlanabilen 2 tane RJ45 portu var. Onların ikisi de lan.

Merhaba iyi sosyaller,
Aynı şekilde köprüleme yapacağım. Router arayüzüne internet kullanıcı adı şifresini girmeme gerek var mı? Modemi komşudan çekeceğim kablo ile Router'a çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı