Infinix GT 30 Pro inceleme ve deneyimlerim: (Dark flrea renk - 12/256 model)
Hocam cihazı bir süredir aktif olarak kullanıyorum ve genel anlamda oldukça memnunum. Ben Dark flrea rengini tercih ettim. Arka taraftaki RGB ışıklar gerçekten cihazın karakterini yansıtıyor diyebilirim. Özellikle karanlık ortamlarda o RGB ışıkların yanışı, hem estetik açıdan hem de oyuncu kimliğini vurgulama konusunda fazlasıyla etkileyici duruyor. Tasarım olarak modern, keskin hatlara sahip ve elde premium bir his bırakıyor.
Tasarım ve RGB ışık deneyimi:
Cihazın arka kısmı gerçekten dikkat çekici. RGB aydınlatma sadece süs değil, aynı zamanda bir karakter oluşturuyor. Cihaz masada dururken bile farklı bir duruş sergiliyor. Malzeme kalitesi beklenenden iyi, ne elde ucuz bir plastik hissi var ne de kaygan bir yapı.
Performans ve oyun deneyimi:
Günlük kullanımda cihaz oldukça akıcı çalışıyor. Ben daha çok mobil oyun odaklı bir kullanıcıyım. PUBG Mobile gibi yüksek grafik isteyen oyunlarda ara sıra FPS düşüşleri yaşanıyor ancak bu durum çoğu cihazda mevcut. 300 TL'ye aldığım harici bir fanla bu sorunu büyük oranda çözdüm. Fan takılıyken cihaz ısınmayı kontrol altına alıyor, FPS de daha kararlı hale geliyor.
Ekran tarafında 144 Hz tazeleme hızı mevcut ama cihaz çoğunlukla 120 Hz veya 60 Hz seviyesinde kalıyor. Bu biraz yazılımsal bir sınırlama. Ekranın renk canlılığı, kontrastı ve genel görüntü kalitesi gayet iyi. Güneş altında görünürlük de yeterli düzeyde. Ancak Hz ayarını manuel olarak değiştiremiyor olmak bir eksi olarak yazılabilir.
Emülatör performansı ve ısınma:
Gamehub ve winlator üzerinden Stray ve GTA V oyunlarını test ettim. Stray'de 30-60 FPS arası, GTA V'te ise 32-72 FPS arası performans aldım. Fakat cihaz ısındığında FPS düşüşü ciddi seviyede hissediliyor. Bu da soğutma sisteminin biraz zayıf olduğunu gösteriyor. Yine de fiyatına göre bu durum kabul edilebilir bir seviyede kalıyor.
Donanım, fiyat ve dayanıklılık:
Benim modelim 12 GB RAM ve 256 GB depolama kapasitesine sahip. Cihazı 12.500 TL'ye aldım. Şu an piyasada 15.000 TL civarına satıldığını görüyorum, bence o fiyata değmez. 13.000 TL civarına bulabilirseniz, fiyat-performans olarak çok mantıklı bir tercih olur.
Dayanıklılık konusunda ise cihaz beni şaşırttı hocam. Mermere, taş zemine birkaç kez düştü ama en ufak bir çizik bile oluşmadı. Bu segmentte bu kadar sağlam bir gövde beklemiyordum. Ekran dokunmatiği de oldukça hassas; tepki süresi gayet düşük, parmak kaydırması akıcı. Arkadaşım Samsung S24 FE kullanıyor, dokunmatik anlamında bazen sorun yaşadığını söylüyor. GT 30 Pro'yu kötülediğine bile pişman oldu.
E-spor, kamera ve genel deneyim:
Cihazı alma sebeplerimden biri e-spor yolunda ilerleme hedefimdi. Bu süreçte cihaz beni hiç yarı yolda bırakmadı. Uzun oyun seanslarında bile stabil kaldı. Fiyat-performans olarak gerçekten başarılı bir cihaz.
Kamera performansı da beni şaşırttı. Genellikle oyun odaklı telefonlarda kamera ikinci planda kalır ama GT 30 Pro'da kamera kalitesi gayet tatmin edici. Gündüz çekimlerinde renk doğruluğu güzel, gece çekimlerinde de ortalama üzeri performans gösteriyor.
İşlemci güçlü, fakat overclock (OC) yapma konusunda çok esnek değil. Cihazın güvenlik sınırları buna izin vermiyor. Buna rağmen şebeke gücü, Wi-Fi kararlılığı ve 5G performansı oldukça iyi. 5G testinde hız farkı net şekilde hissediliyor.
Genel değerlendirme:
Toparlamak gerekirse hocam; Infinix GT 30 Pro fiyatına göre alınabilecek en mantıklı modellerden biri. Orta segmentte sağlam bir yere sahip. Günlük kullanım, oyun performansı, ekran kalitesi ve dayanıklılığıyla bu fiyat bandında fark yaratıyor.
Artılar:
- RGB tasarımı ve Dark flera rengin şık görünümü.
- Sağlam malzeme kalitesi ve yüksek dayanıklılık.
- Güçlü donanım – 12 GB RAM, 256 GB depolama.
- Akıcı ekran deneyimi (144 Hz panel)
- Kamera performansının segmentine göre iyi olması.
- 5G performansı ve şebeke kararlılığı.
- Fiyat-performans oranı güçlü.
Eksiler:
- Cihaz ısındığında FPS düşüşü yaşanıyor.
- Soğutma sistemi yeterince verimli değil.
- Ekran tazeleme hızı manuel olarak ayarlanamıyor.
- Overclock desteği sınırlı.
- Şu anki piyasa fiyatı (15.000 TL) biraz yüksek.
Son söz:
Bu cihaz bana göre orta segmentin kralı. Fiyatına göre sunduğu donanım, kamera kalitesi, ekran performansı ve dayanıklılık gerçekten etkileyici. Ufak tefek eksilerine rağmen genel deneyim tarafında kullanıcıyı memnun eden bir model. Eğer 13.000 TL civarında bulabilirseniz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz hocam. Sorularınız varsa yanıtlayabilirim.