İngilizce Diş Hekimliği Okunur Mu?

Makaleler
21
Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nde diş hekimliği kazandım ama İngilizce yazmıştım. İş bulurken belki bir tık avantajı olur veya Avrupa'da çalışırım diye, dişin de önü kapanıyor malum. Türkçeye geçilebiliyorsa geçmeli miyim yoksa Avrupa'da çalışmamda veya iş bulmamda çok avantajı olur mu? Ben pek sanmıyorum ikisini de ama sorayım yine de. Ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi nasıl bir üniversitedir? Sanırım Doğu Akdeniz'den sonra en iyi üniversiteymiş. Avrupa'da geçerli bir diplomam olur mu? Teşekkür ederim.

Çalışabilirsiniz hocam. Diş hekimliği zor bir meslek. Fakat işsiz kalan diş hekimi hiç görmedim.

Çalışabilirsiniz hocam. Diş hekimliği zor bir meslek. Fakat işsiz kalan diş hekimi hiç görmedim.

Şu anda Nevşehir, Kayseri, Sivas vb. illerde orta düzeyde doktor sıkıntısı var. Ve doktorlar yaklaşık pandemi maaşı ile aylık 20.000 TL para alıyor. Tıp en iyi bölüm hem gelişme hem ekonomi tarafından ama zor.

İşsiz illa ki kalmam diye düşünüyorum, hiç olmazsa Kıbrıs'ta kalmaya devam ederim. Ama geçen yıl denklik problemi olmuş Kıbrıs'la Türkiye arasında ayrıca acaba Avrupa'da çalışabilir miyim, İngilizce seçtim ya, o konuda şüpheliyim. Acaba Türkçe'ye geçsem mi onu düşünüyorum.

Ben de Türkiye'de olmama rağmen İngilizce İktisat okudum. İlla Türkiye'de yaşıyoruz diye Türkçe okumamız gerekmiyor :) Aksine sizin için çok daha yararlı olur. İngilizce bilmiyorsanız öğrenirsiniz, biliyorsanız geliştirirsiniz. Okulunuzun diploması avrupada geçerli ise çalışırsınız, ki geçerlidir zaten.

Hocam bu konuda tam bir bilgim yok. Yanlış olmasın. Fakat Kıbrıs'ta okuyup avukatlık ve mühendislik yapan tanıdıklarım var.

Güzel kardeşim İngilizce öğrenmenin neresi bir avantaj değil? Biliyorsan eğer bildiğin dilde bir eğitim almış olacaksın, yine fark etmeyecek. İngilizce eğitim aldın diye Türkiye'de işe mi almayacaklar? Saçma düşünüyorsun. Biraz mantıklı ol...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı