İngilizce en kolay nasıl öğrenilir?

564803

Hectopat
Gerekirse uzun sürsün ama İngilizceyi çaba sarf etmeden ve etkisini gösterecek şekilde öğrenmek istiyorum. Uzun cümleler kuramıyorum ve anlayamıyorum. Yabancılarla konuştuğum için "I want this" (gibi) kısa cümleleri az'da olsa anlayabiliyorum. Amerika Telaffuzu'nda söylenilen cümleleri az'da olsa anlayabiliyorum. Bunu çaba sarf etmeden öğrenmek için ilk önce kullandığım bütün programları
İngilizce yapmak aklıma geliyor ama bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

İngilizceyi en etkili öğrenme yollarından birisi ona maruz kalmaktır. Etrafında ki her cihazın dilini ingilizce yaparak başlayabilirsin. Ayrıca izlediğin dizi ve oynadığın oyunların altyazılarını ingilizce olarak seçersen süreci hızlandırırsın. Ben programlarla etrafımda ingilizce öğrenen kimseyi görmedim.

Çaba sarf etmeden olsun yeter, uzun sürmesi önemli değil diyorsanız en iyi yöntem dizi film ile öğrenmek. Türkçe altyazı ile bile izleseniz eğer İngilizce cümledeki kelimelerin hangisinin Türkçedeki hangi anlama geldiğini kafanızda eşleştirebiliyorsanız yavaş yavaş ilerlersiniz. Ama Türkçe altyazıya baktıktan sonra bile İngilizce cümleyi anlayamıyorsanız o dizi ya da film sizi aşıyor demektir. Ya temel İngilizce kelimelere çalışıp tekrar deneyecekseniz ya da daha kolay bir dizi film ile devam etmeniz gerek demektir.

Bu yöntemle çalışmak uzun sürer ama hiç sıkmaz. Farkında olmadan bu yöntemi uyguladım. Amacım dizi film izlemekti ingilizce çalışmak değil ama şu an çok iyi derecede ingilizce anlayabiliyorum. Tabi toplamda bine yakın saat dizi film izlemişimdir hatta fazladır. İzlerken ama hangi İngilizce kalıbın Türkçe altyazı da nereye denk geldiğini biliyordum yani temelim vardı. Hiç yoksa yani bu eşleştirmeyi hiç yapamıyorsanız faydası olmaz boşa uğraşmayın. Hiç japonca bilmeden animelerden japonca öğrenen yok örneğin ama dizi filmler ile ingilizce öğrenen çok var çünkü okullar İngilizce için gerekli temeli derslerle atıyor zaten. Bu eşleştirmeyi yapabiliyor altyazılı izleyenler. Böylece bol pratikle yani dizi film oyunla gelişiyor. Ama tabi sadece anlama gelişiyor yazma ve konuşma için ayrıca pratik yapmanız lazım ama tabi anlama yeteneği onları da çok iyi destekliyor.

Kolay yol yoksa yok. Konu sahibi kısaca nasıl daha iyi ve rahat şekilde öğreneceğini soruyor. Amacın yardım etmek yerine moral bozmak sanki.

Toz pembe hayaller kurup "1 ayda ana dil seviyesi İngilizce nasıl ogrendım" tarzı vıdeoları ızleyip inanarak bu tur ınsanlara para ve abone kazandırmasından daha iyidir gerçekleri bilmesi değil mi mesela? Moralide bozuluyorsa en basta bozulsun. O kadar ugrasıp sonunda bozulması ona fayda saglamayacaktır.

Eğer bana deseki internette zilyon tane bilgi var hangisine basvurmalıyım bılmıyorum yol gosterır mısın? O zaman anlatayım.

Bu kitaptan başlarsın devamı gelir. Ansiklopedi gibi cok kalın bir kitap ve türkçedir.

Bu kitap Tıkla bak

Ayrıca iyi ya da kötü bir işi her gün düzenli yaparsan başarılı olursun. Bak düzenli diyorum aksatmadan. Seneye vurdugun zaman bayağı calısmıs oluyorsun. zaamn cok cabuk gecıyor 1 sene nasıl gecmıs kendın bıle ınanamazsın.

Sakıp sabancının dedıgı gıbı calısmak calısmak calısmak.
Bedava peynir sadece fare kapanında olur. Çalışmaya devam...

Toz pembe hayaller kurup "1 ayda ana dil seviyesi İngilizce nasıl ogrendım" tarzı vıdeoları ızleyip inanarak bu tur ınsanlara para ve abone kazandırmasından daha iyidir gerçekleri bilmesi değil mi mesela? Moralide bozuluyorsa en basta bozulsun. O kadar ugrasıp sonunda bozulması ona fayda saglamayacaktır.
Ne saçmalıyorsun? Konunun başında konu sahibinin böyle hayallerin olduğunu ve bu tarz videolar izlediğine dair bir şey göremiyorum. Ayrıca morali niye en başta bozuluyor? Moral olmadığı sürece dil öğrenmenin bir mantığı var mı? Yok. Her şeyden önce moral çok önemlidir çünkü.
Eğer bana deseki internette zilyon tane bilgi var hangisine basvurmalıyım bılmıyorum yol gosterır mısın? O zaman anlatayım.
Ne deyip demeyeceği kendisine bağlıdır. Sorduğu soru seni tatmin etmiyorsa moral bozucu cevaplar vermek yerine hiç cevap vermemek daha iyidir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı