İngilizce Java kitap önerisi

NoDanger

Centipat
Selam arkadaşlar, Java için İngilizce kitap önerisi yapar mısınız? Ben Thinking in Java düşünüyorum.

Ayrıca İngilizce kitap okumak için seviyem yeterli mi bilemiyorum. Kitapların pdflerini açtığımda bazı yerlerini anlıyorum, bazı yerlerde takılıyorum. Sizce sözlükle vs. bu takılma işini halledebilirmiyim?

Selam arkadaşlar, Java için İngilizce kitap önerisi yapar mısınız? Ben Thinking in Java düşünüyorum.

Ayrıca İngilizce kitap okumak için seviyem yeterli mi bilemiyorum. Kitapların pdflerini açtığımda bazı yerlerini anlıyorum, bazı yerlerde takılıyorum. Sizce sözlükle vs. bu takılma işini halledebilirmiyim?
Vaktiniz varsa önce İngilizce kursuna gitmeniz daha verimli olacaktır ama vaktiniz yoksa da translate ile idare edebilirsiniz ama bu da bir süre sonra zahmetli gelip sizi sıkar buna özen gösterin.

Cümledeki kelimeleri bilmenize rağmen anlamıyorsanız gramer eksiğiniz var. Kelimeleri bilmiyorsanız muhtemelen terim kelimelerdir o bilmedikleriniz. Teknoloji ile arası olmayan birinin bilmesi beklenmeyen kelimeler. Onlara sözlükten bakıp öğrenmenizde sakınca yok. İngilizce bilginize güvenmiyorsanız Türkçe kitaplara yönelebilirsiniz.

Benim normalde 6-7 aylık bir Java tecrübem var. Sadece son birkaç aydır unuttuğum için tekrardan başlıyorum. Headfirst kolay gibi, Effective Java'da biraz zor gibi. Şu an için Thinking in Java'nın pdf'ine çalışmayı düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkürler.

Yapılacak en büyük hata olur.
Onun başı da vardı. Türkçeden kastım çeviri idi. Direkt Türkçe kitap hiç görmedim. Çeviriler mükemmel olmasa da bir yere kadar götürebilecek şeyler. İngilizce olmadan dil işine girmenin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı