İngilizce kelimeleri unutmamak için neler yapılmalı?

• Konuyu başlatan KAPINO
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 82

KAPINO

Megapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Bazen İngilizce öğrenirken çok iyi bildiğime emin olduğum bazı kelimeler aklıma gelmiyor. Örneğin "acquire" kelimesini önceden anlamını gayet bilmeme rağmen bazen bir yerlerde görünce bu neydi? Diye hatırlayamıyorum. Tanıdık gelip ifade edememe durumu diyebilirim. Aynı durumu illaki yaşayanlar vardır. Bu duruma karşı neler yapıyorsunuz?
Şunun da farkındayım bir dil öğrenme sürecinde her şeyi aklımızda tutamayız.

Gunluk hayatta yaptigin veya etkilesime girdigin bir seyin icinde kullanmaya calis. Her unuttugunda yaptigin seyden yola cikarak hatirlarsin.

Teşekkür ederim. Bunun için en iyi yöntem günlük yazmak olacak. Bağdaştırma için de en iyisi bu görünüyor.
Flashcard uygulamaları yararlı olsa da bazen yine unutulabiliyor.

Ben genelde o kelimeyi bir şeye benzetmeye çalışıyorum örneğin Acquire'yi Aqua kelimesine benzetiyorum Aqua kelimesini hiç unutmuyorum o yüzden Acquire'de aklıma geliyor. Sizde işe yararmı bilemem kişisel bir şey bence.

Hocam oyun oynamayı seviyor iseniz oyun oynayabilirsiniz benim İngilizcemi geliştirmemde en büyük fayda oyun oynarken olmuştu kelimeleri sürekli kullana kullana aklıma kazımıştı bu şekilde.

Merhaba dostlar. Bazen İngilizce öğrenirken çok iyi bildiğime emin olduğum bazı kelimeler aklıma gelmiyor. Örneğin "acquire" kelimesini önceden anlamını gayet bilmeme rağmen bazen bir yerlerde görünce bu neydi? Diye hatırlayamıyorum. Tanıdık gelip ifade edememe durumu diyebilirim. Aynı durumu illaki yaşayanlar vardır. Bu duruma karşı neler yapıyorsunuz?
Şunun da farkındayım bir dil öğrenme sürecinde her şeyi aklımızda tutamayız.
Kelimeyi cümle içinde kullanabilirsin. Öğrendiğin kelimeleri pekiştirmek için seviyeye uygun okuma yapabilirsin. Bu sayede kelimeleri metin içinde görmüş olursun. Quizlet vb. uygulamaları kullanmak da işe yarayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı