İngilizce klavye Türkçe karakterler var mı?

Erdem 34

Decapat
Merhaba ben İngilizce bir klavye alacağım fakat görsellerine bakarken bir şey dikkatimi çekti. Bu klavyede bazı noktalı harfler yok ben bunlara basamayacak mıyım yani klavyeyi alırsam?

Klavye üstünde olması önemli değil. Windows'ta Türkçe klavye seçili olduğu zaman bu işaretler Türkçe karakter görevi yapıyor. Sadece klavye üstündeki isimleri farklı.
375441

Evet alabilirsin. Türkçe'ye adapte etmek çok kolaydır. Eğer ezbere bakmadan yazan biriysen, şüphesiz sorun yaşamazsın. Onun haricinde basit bir sticker hazırlayarak o tuşların üzerine Türkçe karakterleri yapıştırarak da bu sorunu halledebilirsin.

İngilizce klavyelerde genelde Enter tuşu bizim Türkçe klavyeler gibi geniş olmaz ve üstünde ek bir tuş olur. Ona alıştıktan sonra gerisi tamamen bildiğiniz gibi. :)

Ben daha denk gelmeden satıldığına var mıdır bildiğin bir link :) Çok makbule geçer valla :)

Normal klavye içinde olur sanırım, belki biraz sırıtabilir.

Normal klavye içinde olur sanırım, belki biraz sırıtabilir.
Teşekkürler ama stiker çözümü bana çok mantıklı gelmiyor :) US Layout kullanmaktan şikayetçi değilim TR olsa hayır demem sadece :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı