İngilizce konuşan Discord dolandırıcısı Türk çıktı

arandur

Hectopat
Daha fazla  
Demin Discord'da biri bana DM isteği gönderdi. Adamla normal bir oyunun aynı serverındanmışız. Kabul ettim. İngilizce 5 dakikan var mı dedi. Var dedim. Bir oyun geliştiriyorum, test edecek kişiler lazım dedi, YouTube'dan oyun videosu linki attı. Dedim scammer linki mi? Hayır YouTube dedi. Dedim bu linklerle milleti dolandırıyorlar. Sonra bahsettiğim serverın genel kanalında modları uyaracak şekilde bu şahır DM atıyor, dolandırıcılığa benziyor dedim. Sonra şahıs İngilizceyi bırakarak Türkçe "Allah'ını si..." dedi ve beni blokladı.

Türk dolandırıcılığının uluslar arası platformlara yayılması beni değişik duygulara sürükledi.

Siz siz olun bilmediğiniz birinden DM alıp da linki tıklamayın. Discord'da tanışsanız dahi, gerçek hayatta bilmediğiniz bir kişinin linklerine basmayın. Muhatap olmayın, bloklayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Zaten böyle hesap düşürüyorlar hocam. Kullandıkları şeye stealer deniyor. Discord hesap tokeni, şifre, mail, girilmiş numara ve kart ekliyse otomatik Nitro çekiyor bu stealerlar. Google hesaplarınızı ve cookielerinizi çekip mailinize girip şifre değişiyorlar. Eskiden çok yapardım.

Discord nasıl engelleyemiyor bunları? O veriler o kadar korumasız mı?

Discord nasıl engelleyemiyor bunları? O veriler o kadar korumasız mı?

Aslında size dolaylı yoldan exe dosyasını kendi eliniz ile indirtiyorlar. Ben eskiden 2D bir oyun sitesinden indirtiyordum uygulamayı. Açınca da olan oluyordu zaten. O uygulamayı indirdiğiniz zaman bunun hiçbir türlü suçlusu Discord olamaz. Eğer size direkt exeyi atarlarsa ve indirmeye başlarsanız Discord zaten artık uyarıyor zararlı olabilir emin misin diye.

Sıkıntı exe dosyası nasıl bu bilgilere ulaşıyor. Napıyor ki?

Sıkıntı exe dosyası nasıl bu bilgilere ulaşıyor. Ne yapıyor ki?

Ben zamanında Python ile yazıyordum. PyInstaller diye bir modül ile de exe dosyasına çeviriyordum. Python'u bilen birisi bilgisayara istediği her şeyi yaptırabilir öyle söyleyeyim ben size.

Son düzenleme:
Ben zamanında Python ile yazıyordum. PyInstaller diye bir modül ile de exe dosyasına çeviriyordum. Python'u bilen birisi bilgisayara istediği herş şeyi yaptırabilir öyle söyleyeyim ben size.
Abovv.. teşekkürler.. eski bir suçludan net bilgi almak kadar sağlıklısı yoktur. Yoksa hala devam mı? Neden yaptınız?

Bu tür dolandırıcılıklar aşırı arttı maalesef.

Abovv. Teşekkürler. Eski bir suçludan net bilgi almak kadar sağlıklısı yoktur. Yoksa hala devam mı? Neden yaptınız?

Suçlu denmez gereken yapıldı diyelim. Ceza niteliği. Eskiden oyunda söven çocuklara hile diye RAT atıp sadece korkutuyorlardı öyle diyelim anlayın. Devam etmiyorum ayrıca bilgimi kötüye kullanmıyorum.

Ben bundan bikere yemiştim protonmail olduğu için işine yaramadı ve dc şifresini, e-postayı hemen değiştirdim. Numara veya kart olmadığı için birşey yapamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…