Tercih dönemlerinde insanlara en doğru bilgileri aktarıp yanlış yönlendirmelerin önüne geçmek önemlidir. Ben sizin mesajınız üstünden bu postu okuyacak ve tercih yapacak kişilere bir uyarıda bulundum. Makine mühendisliği bölüm hocaları artık bölüme giren öğrencilerin temel fizik ve matematik bilgilerinden yoksun olduklarını söyleyip durmaya başladılar. Bilişim denilen olgunun makine mühendisliğinde (ülkemizde) pek yeri yoktur. Ezber kalıplar üzerinden fizik, termodinamik, mukavemet hesaplamaları gibi zorlu matematiklere kafa patlatacaksınız. Bakın tekrar söylüyorum bu mesajım sadece makine mühendisliği okumaya niyetli arkadaşlarımızı karşılaşacakları durumlara karşı hazırlıklı olmaları içindir. Hazırlıksız olmayın. Limit türev integral, özellikle matris determinant ve diziler konularını yalayıp yutmanız gerekli. Fizik keza aynı şekilde çoğu konuyu iyi öğrenmeniz ve yatkın olmanız gerekli. Bunlar sizin son sınıfa gelene kadar bir nebze nefes alarak ilerlemenizi sağlayacak. Önünüze bir problem atılacak ve sadece üstünkörü gidişat anlatılıp sizden çözümler beklenecek. Üç boyutlu düşünme becerinizin var olması gerekli çünkü bu da sonradan elde edilebilecek bir şey değil. İngilizceyi sosyal olarak değil teknik olarak kullanmayı öğrenmeniz şart. Akademik kısmını geçiyorum ilk olarak stajlarınızda göreceğiniz üzere eliniz kolunuz üstünüz başınız yağa pisliğe bulanacaktır. İşimizin doğasında bu var. Böyle şeyleri sevip sevmediğinizi tercih yapmadan önce düşünün. Mezun olup işe başladığınızda onlarca yüzlerce insana lafınızı geçirebilecek bir kişiliğinizin olması, aynı zamanda da iş dışında bu insanlarla arkadaş canlısı bir şekilde iletişim kurabilmeniz gerekli. Bütün bunları ve burada bahsetmediğim diğer durumlara göğüs gerebilecek güçteyseniz lütfen tercihinizi makine mühendisliğinden yana yapın. Değilseniz yapmayın. Sevgiler.