Nelere çalışacağım?Çalışarak.
Gramer eksiğin varsa kapatabilirsin. Gramerin iyiyse, sürekli kitap oku, yabancı forumlarda gez.Nelere çalışacağım?
Oyun ve dizilerden öğrendiğim için gramer tam değil, Temmuz ayından beri çalışıyorum. İngilizce kitap almayı düşünüyorum bu hafta içinde, yabancı forum öneriniz var mı?Gramer eksiğin varsa kapatabilirsin. Gramerin iyiyse, sürekli kitap oku, yabancı forumlarda gez.
Genel olarak Redditte takılıyorum. Hangi sublarda takılacağın sana kalmış. Ben çoğunlukla siyaset sublarında takılıyorum.Oyun ve dizilerden öğrendiğim için gramer tam değil, Temmuz ayından beri çalışıyorum. İngilizce kitap almayı düşünüyorum bu hafta içinde, yabancı forum öneriniz var mı?
Hocam geçen mart ayında yeşil pasaport çıkardım, bu sene yurt dışına çıkacaktık ama malum sebeplerden dolayı çıkamadık. İlk fırsatta çıkmayı düşünüyorum, bu sene baya üstüne gitmek istiyorum ingilizcenin.Özellikle okuldan ve oyunlardan öğreneceğin kelime hafızası ve gramer ile C2 seviyesine ulaşamazsın. Dile büyük ölçüde maruz kalman gerek. Üniversitelerde verilen hazırlık eğitimi B2'ye kadar oluyor. Senin gibi bir öğrenciye gidip İngiltere veya ABD'de biraz yaşa da diyemeyeceğim için sürekli yabancı insanlarla oyunlarda olsun, forumlarda olsun iletişim kurmanı tavsiye edebilirim. Ben de İngilizcemi bu şekilde geliştirdim.
Olabilir hocam, EF-SET testi b2 demişti, cambrıdge b1 intermide mi ne demişti. Hiç gidip de test yapmadım yüz yüze. Gramer'i şu 2 ayda baya düzelttim ama hala bazı hatalarım çıkıyor.Gramer tam değil demişsin. B2 olamazsın yani. En fazla B1 sindir. Ben de ilk başlarda çok yüksek düşünüyordum sonra seviye sınavına girince hayal kırıklığına uğradım.
Tavsiyem kitap okuyorsan okuduğun kitapların ingilizce versiyonlarını da okuman ve kendi kendine bile olsa ingilizceyi aktif olarak konuşman.Hocam geçen mart ayında yeşil pasaport çıkardım, bu sene yurt dışına çıkacaktık ama malum sebeplerden dolayı çıkamadık. İlk fırsatta çıkmayı düşünüyorum, bu sene baya üstüne gitmek istiyorum ingilizcenin.
Olabilir hocam, EF-SET testi b2 demişti, cambrıdge b1 intermide mi ne demişti. Hiç gidip de test yapmadım yüz yüze. Gramer'i şu 2 ayda baya düzelttim ama hala bazı hatalarım çıkıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.