İngilizce Öğrenmek İçin Neler Yapılmalı?

emir_12330

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2018
Mesajlar
127
8. sınıfa gidiyorum ve İngilizceye bir merakım var. İngilizce konuşmak öğrenmek istiyorum sizce ne yapmalıyım cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizi ve film ile başlamayın. Oradaki konular, konuşmalar başlangıç kısmındaki bir kişi için zor gelebilir. Önce gramer aşamasını bir miktar tamamlayıp, bol bol kelime ezberleyin. Daha sonra internetten kolay, eğitici İngilizce videolar izleyin. Bu aşamadan sonra dizi - film izlemeye, anlamaya geçebilirsiniz.
 
Öncelikle gramer konularına hakim olmamız gerek. Kelime haznemiz çok olmalı. Sonrasında yabancı kaynaklar bularak gerek dinleme, okuma, yazma vs. gibi becerileri geliştirebiliriz.
 
Öncelikle gramer konularına hakim olmamız gerek. Kelime haznemiz çok olmalı. Sonrasında yabancı kaynaklar bularak gerek dinleme, okuma, yazma vs. gibi becerileri geliştirebiliriz.
ben bütün kuralları dün karıştırdım. Ingılızce sınavından 42 aldım ön sayfa tamamen arka sayfa hiç yok arka sayfa tamamen gramer ağırlıklı geldi.
 
Türkçe şeylerden uzak dur, ilk olarak telefon dilini İngilizce yapabilirsin. Herkes gramer öğrenebilir ancak senin diğerlerinden farkını ortaya koyacak şey kelime hazinendir. Beyin yeni şeyler öğrenmeye pek meraklı değildir, üşenebilirsin; kendini zorlarsan başarırsın.
 
En önemli şeylerden gramer bilgilerine hakim olmak ve kelime haznenine hep geliştirmek yani kelime ezberi, alıştırması önemli. Onun yanında filmleri ingilizce şekilde ingilizce alt yazılı izlemek filmden bir şey anlamıyabilirsin ama kelimelerin telafüzünü iyi anlamana yarar sonradan yada önceden aynı filmin türkçesini izliyebilirsin. Böyle geliştirecek şeyleri araştırabilirsin yada ingilizcede iyi olan kurslara kayıt olmak.
 
Basit gramer kitapları ile sağlam bir temel atın İngilizce'ye, haftalık planlar ile kelime ezberi de yapın. Ama en önemlisi İngilizce'nin bir dil olduğunu unutmayın. Dil konuşmak için vardır. Bundan hariç piyasada "Çeviriyle Öğren" diye bir kitap var. Ömer Kiraz hocamın gerçekten yararı dokunan bir kitabı. Youtube'da kanalı da var. Sıfırdan İngilizce konu anlatım yapmış. Tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı