İngilizce öğrenmek için öneriler

Ben babam sayesinde İngilizce öğrendim. Şu anda B2 seviyesinde ingilizcem var. Babam her gün rast gele 5 İngilizce kelime ezberlememi söylerdi. Böyle böyle 5 yıldır kelime ezberliyorum. Sana tavsiyem her gün kapasiten kadar kelime ezberlemen. Ancak şunu unutma bir sonraki gün ezberlediğin kelimelerin yanına geçen gün ezberlediğin 5 kelimeyi de kat ki bir öncekileri unutmayasın.

Kendi kendinize konuşuyorsaniz İngilizce konuşun samimi söylüyorum faydası oldu.
Evet inanılmaz işe yarıyor çok ilginç. Fakat bunun için biraz da olsa ingilizce bilgi birikimine sahip olmak gerekir.

cümle kurabiliyormusun peki ?

Sadece kelime yetmiyor hocam. İşin zor kısmı grammar.

Kelime ezberi için Post It alıp onları sürekli gördüğün yerlere yapıştırabilirsin.

Evet inanılmaz işe yarıyor çok ilginç. Fakat bunun için biraz da olsa ingilizce bilgi birikimine sahip olmak gerekir.
Elbette kendinizle konuşurken bilmediğiniz bir kelime olduğunda buna bakarak gelistiriyorsunuz. Bu sayede unutmuyorsunuz da gün gelir gene aynı kelimeler geçer.

Oyun, film, dizi gibi içerikleri ancak iyi bir İngilizceye sahip olduğunuzda kulak aşinalığı kazanmak ve eksiklerinizi gidermek için kullanmanızı öneririm. O şekilde yıllarca izledim ve oynadım çok az gelişmemi sağlamıştır.

Sadece kelime yetmiyor hocam. İşin zor kısmı grammar.
Hayır asıl işin zor kısmı kelimedir. İngilizce dil bilgisi en kolay olanlarındandır. Zor olan o kelimeleri cümle içinde kullanarak ezberlemeye çalışmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…