İngilizce Pratik

Dağhan

Hectopat
Yer
Mersin
Arkadaşlar İngilizceye karşı çok istekliyim. Okuma-yazmada problem yok, konuşmada da çok akıcı olmasa da iletişim kurabiliyorum ama daha akıcı konuşmak istiyorum, Recep Abi'nin Thermaltake LEVEL 10 GT incelemesi vardı o şekil mesela :D TV şovları, röportajları daha rahat şekilde izlemek istiyorum. Ama işte pratik yapma imkanım yok. Etrafımda düzgün İngilizce bilen yok ki karşılıklı konuşalım. Var mı bildiğiniz bir site filan en azından internet üzerinden İngilizce sohbet için. Çünkü sorunum şu ki, diyalog anında söyleyeceğim cümlenin gramer yapısını hatırlayıp söylemem zaman alıyor. Yazarak da olsa zamanla bunun önüne geçebileceğime inanıyorum. Kısacası pratik yapabilmek, İngilizceyi gramer biçiminde değil konuşma biçiminde geliştirmek için önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada yabancı filmleri İngilizce altyazı ile izlesem bir faydası olur mu acaba?

İngilizcem yok ama bazı şov programları var takip ettiğim ya da Youtube'da yabancı inceleme videoları. Adamların dediklerini anlamasam da (arada seçebiliyorum ama) tamamen alt yazısız ingilizce dinliyorum ve artık bir kulak dolgunluğu hissediyorum. Mesela bir yabancı dizi veya filmlerde o konuşmalar duyduğumda hiç yabancı gelmiyor. Sanki hep kulağımda ama işte ne dediğini anlamıyorum çünkü ingilizce eğitimim hiç yok. Sözelciliğin gözü kör olsun kardeşim.
smile.png

Ben de hevesliyim de 10 gün sonra yaş olacak 20, İngilizce 0. Bu saatten sonra öğrenilir mi ? Öğrenmenin yaşı yoktur gibisinden atasözü söylemeyin ama lütfen.
smile.png
Ve şimdi başlasam konuşup anlama kıvamına ne kadar sürede gelirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı