İngilizce temel seviyeyi geliştirmek için kaynak tavsiyesi

  • Konuyu başlatan xipl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 837
Doğrusu nedir hocam sizce İngilizce dublaj Türkçe alt yazı mı yoksa Türkçe dublaj ing alt yazı mı çünkü direk İngilizce izlersem hiçbir şey anlamam @68515

Başta kelime telafuzu anlamak için dublajı İngilizce yapmıştım. Sonra ikisini de İngilizce yaptım. Çoğu zaman sıkıntım olmuyor. Anlamını bilmediğim kelime çıkınca da not alıyorum.
 
Ne demek tabii ki yardımcı olurum her zaman.

1- 4 ayda çıkılır B2'ye eğer herhangi bir sorun olmazsa, kur geçişlerinde sorun yaşamazsanız. 5 ayda garanti bile diyebiliriz.

2- Öyle uygulamaları çok bilmem sadece Duolingo falan biliyorum az çok ve bilmediğim gibi tavsiye de etmiyorum böyle uygulamaları. Emin olun bu söylediklerim en mükemmel uygulamadan bile iyidir. Uygulamaların çoğu ya işe yaramaz ya da ücretli -gerçi ücretli olanlar da bana göre işe yaramaz aslında :D- ki zaten productive skills (Speaking and Writing), ve receptive skills (Listening and reading) bu Skill'ler adından da anlaşıldığı üzere birer yetenektir. Yani bir uygulamayı ya da video açıp izlemekle ya da bir şeyleri tıklamakla olacak şeyler değil. Kendiniz birebir uygulamalı ve bunlardan feedback almalısınız.

Hocam selam tekrardan dedikleriniz notlarını çıkardım son 2 sorum var
1-hocam gerçektende 5 ayda B1 seviyesine çıkılır mı şundan soruyorum benim İngilizce a1'den bile aşağı yani kelime bilgim var kuralları bilmiyorum en aşağı A0 falanla benimki A0 :) gene de olur mu?

2-son olarak reading, writing, speaking, listening için son tavsiyeleriniz var mı eklemek istediğiniz şeyler
 
İngilizce olan bizim ana dilimiz için Cin Ali seviyesi sayılabilecek kitaplardan başlayıp seviye yükselterek boş zamanlarında okuma yapmanı önce anlama seviyeni sonra kelime bilgini geliştirmeni öneririm. Diziler filmler hızlı akış olduğu için sonraki seviye ama bu noktadada şöyle birşey var. Artık repliklerni bile ezbere bildiğin defalarca izlediğin filmleri ingilizce+ingilizce altyazı şeklinde izlersen onunda vermini görürsün. Bilmediklerini not al anında çeviri yapıp yaz bir yere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı