İngilizce Windows 11 vs Türkçe Windows 11

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Şu anda İngilizce Windows 11 Pro 23H2 Yapı 22631.3085 kullanıyorum. 2018 yılından beri Windows'u İngilizce kullanmaktayım. 2019 yılından beri de formatları İngilizce ISO ile yapıyorum. Sadece dışarıdan format işi gelirse Türkçe Windows kuruyorum.

Peki kararlılık konusunda İngilizce Windows 11 mi daha iyidir, Türkçe Windows 11 mi? Burada Türkçe ile İngilizce Windows 11'i metinler açısından karşılaştırmıyorum. Kararlılık konusunda hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum.

Herhangi bir fark oalcağını düşünmüyorum değişen sadece dil paketi.

Merhaba arkadaşlar. Şu anda İngilizce Windows 11 Pro 23H2 yapı 22631.3085 kullanıyorum. 2018 yılından beri Windows'u İngilizce kullanmaktayım. 2019 yılından beri de formatları İngilizce ISO ile yapıyorum. Sadece dışarıdan format işi gelirse Türkçe Windows kuruyorum.

Peki kararlılık konusunda İngilizce Windows 11 mi daha iyidir, Türkçe Windows 11 mi? Burada Türkçe ile İngilizce Windows 11'i metinler açısından karşılaştırmıyorum. Kararlılık konusunda hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum.

Çalışma açısından bir fark olmaz çünkü sen sadece dil paketini değiştiriyorsun.

Herhangi bir fark olacağını düşünmüyorum değişen sadece dil paketi.
Bazı durumlarda İngilizce Windows'ta sorunsuz çalışan bir şeyin Türkçe Windows'ta çalışmadığına denk geldiğim oluyordu. Bir keresinde Windows 11 Insider Beta kullanıcıları için Insider'dan çıkış seçeneği açılmıştı. O seçeneği kullanarak Beta Channel kullanıcıları stabil Windows 11'e geçiş yapabiliyordu. Fakat bunu İngilizce Windows'ta yapınca çıkış sonrası hiçbir sorun olmadan KB5022913 güncellemesi yüklenirken Türkçe Windows'ta 0x800f081f hatası alınıyordu. Konu da burada:

Ben İngilizce Windows 11'de KB5022913 güncellemesini sorunsuz yüklemiştim. Türkçe kullanan Sosyal üyeleri ise 0x800f081f hatası alıyordu.
Teorik olarak İngilizce ancak pratikte çok fazla fark etmeyecektir.
Pratikte de zaman zaman İngilizce ile Türkçe arasında kararlılık farkları olabiliyor. Bazen İngilizce Windows'ta sorunsuz çalışan bir şey Türkçe Windows'ta çalışmayabiliyor. Hem bu nedenden dolayı hem de genel olarak İngilizce kullanmayı daha çok sevdiğimden dolayı 6 yıldır İngilizce Windows kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Şu anda İngilizce Windows 11 Pro 23H2 Yapı 22631.3085 kullanıyorum. 2018 yılından beri Windows'u İngilizce kullanmaktayım. 2019 yılından beri de formatları İngilizce ISO ile yapıyorum. Sadece dışarıdan format işi gelirse Türkçe Windows kuruyorum.

İngilizce Windows 11 daha kararlı.
Hatta bayağı kararlı.
Tam olarak neden böyle düşündüğüme bir örnek veremiyorum ama Insider olduğum zaman yaşadığım tecrübelerden yola çıkarak bu yorumu yapabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı