İngilizce yardımcı fiillerin kullanımı nasıl olur?

Merhaba dostum

NASA is monitoring an asteroid that could collide with Earth on Valentine's Day in 2046

Burada That'in cümleye kattığı anlam nedir?

O that öncesinde gelen ismin yani bu durumda asteroid'e dair info vermek için kullanılıyor. NASA dünyaya "çarpacak olan" asteroidi izliyor.

Basit örneklendirme yapacak olursak The house that is yellow - Sarı olan ev

That yerine which kullanılan durumlarda var ancak restrictive veya nonrestrictive olmasına göre şekilleniyor oralara girmedim.

Son düzenleme:
Merhaba dostum

NASA is monitoring an asteroid that could collide with Earth on Valentine's Day in 2046

Burada That'in cümleye kattığı anlam nedir?
Relative Clause konusunu işlemelisin dostum, sana mı yazmıştım bilmiyorum ama Relative Clause es geçilmemesi gereken 5 konudan biri. İngilizce'de kendini geliştirdiysen karşına daha çok çıkacak.

Relative Clause'yi tamlama gibi düşünebilirsin, özellikle sıfat tamlaması gibi. Bir nesne, kişiyi açmak ve daha detaylı bir bilgi vermek isteyip bunu aynı cümle içerisinde yapmak istiyorsak relative clause kullanabiliriz. İnsan için who, nesne ve hayvan için which, ikisi için de that bizim kullanacağımız sözcükler.

Ahmet is my favorite friend. He is 25 years old. / Ahmet who is 25 years old is my favorite friend. İki örneği karşılaştırırsan 2. olanın çok daha akıcı ve kulağa hoş geldiğini göreceksin. İşte bu relative clause. Kimi açıklayacaksam o kişinin ismini veya zamiri cümleden atıp yerine uygun olan which, that veya who getiriyorum. Ahmet insan olduğu için that veya who kullanırım. That kullansam da yine aynı şekilde yazacaktım.

İki cümle arasında tense uyumunun olup olmaması beni etkilemiyor. Ne görüyorsam onu yapıştırıyorum.

The horse that was galloping around the plateau looks tired now. Düzlüklerde deli gibi koşan at şu an yorgun görünüyor.

Senin asıl cümlen " NASA is monitoring an asteroid" ve "an asteroid could collide with Earth on Valentine's Day in 2046" bu. Asıl cümlen ilk yazdığım. İkincisi yan cümlen, fiilimsi gibi düşünebilirsin. Bu iki cümleyi, 2. cümledeki özne yani an asteroid'i atıp yerine which/that getirerek birleştiriyorsun ve anlam: NASA 2046 yılında Sevgililer Günü'nde Dünya'ya çarpabilme olasılığı olan bir asteroidi görüntülüyor. İtalik yazdığım aslında 2. cümlen. O ana cümleye entegre oldu ve sıfat tamlaması görevinde kullanıldı. Bilmen gereken yer aslında bu kadar. 2 önemli yer daha var ama oralar ayrıntıya girdiği için anlatıp kafanı bulandırmamayım. Buraya kadar bilsen konunun %90'ı bitti diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…