Marlias
Decapat
Daha fazla
Basit ve klasik bir cevap olacak ama deneyimime göre söylüyorum, yabancılarla konuş, çeviri kullanarak konuş o sırada kelimeleri yavaş yavaş öğrenirsin, ben de 10. sınıfım ve yabancılarla konuşmak notumu 30-35 puan arttırdı.
Çeviri kullanarak konuşmak işe yarıyor mu? mesela bazıları çeviri kullanmadan konuş diyor bilmeden nasıl konuşabilirim diye düşünmüyor değilim.
Merhaba, ben 11. sınıf dil bölümü öğrencisiyim. Benim 10. sınıfa kadar ingilizcem iyiydi, en azından ben öyle düşünüyordum. En azından yaşıtlarıma göre ingilizcem iyiydi. Fakat 11. sınıfta aşırı büyük bir ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Birçok gramer ve kelime yapısı öğrendim. Herhangi bir dili öğrenmek için ilk önce istekli ve azimli olman gerekiyor.
İlk öncelikle hangi seviyede, ne durumda olduğunu öğren. Ama internetteki saçma sapan sitelerden değil. Kelime bilgisi yönünden ne kadar eksiksin? Gramer bilgisi yönünden ne kadar eksiksin? Eğer ingilizceni ileri seviyelere kadar getirmek istersen şu anda hocamızın bize aldırmış olduğu seti söyleyebilirim.
Modadil yayınlarını kullanıyoruz (YKS-dil ıntropack). Set olarak biraz pahalı olabilir ama gramer konusunda ilerlemek istiyorsan şunu alabilirsin.
YKS-DİL INTROPACK - GRAMER CANAVARI - MODADİL Yayınları - YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, İngilizce Kitapları
Suat Gürcan ve Rıdvan Gürbüz’ün bakış açısıyla ve geliştirdiği kolay çözüm metotlarıyla YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, Genel İngilizcewww.modadil.com
Eğer diyorsan ki ben kelime bilgimi de geliştirmek istiyorum aynı zamanda, ki mutlaka geliştirmelisin. O zaman şunları alabilirsin. Ama dediğim gibi, 1-2 yıl sürekli çalışman lazım ilerletebilmen için.
YKS-DİL OKUMA KELİME CANAVARI 1-2-3 (Crawl - Get Up - Walk) - MODADİL Yayınları - YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, İngilizce Kitapları
Suat Gürcan ve Rıdvan Gürbüz’ün bakış açısıyla ve geliştirdiği kolay çözüm metotlarıyla YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, Genel İngilizcewww.modadil.com
YKS-DİL OKUMA KELİME CANAVARI 4 - JOG - MODADİL Yayınları - YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, İngilizce Kitapları
YKS-DİL OKUMA KELİME CANAVARI 5 - RUN - MODADİL Yayınları - YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, İngilizce Kitapları
YKS-DİL OKUMA KELİME CANAVARI 6 - SPRINT - MODADİL Yayınları - YDS, YÖKDİL, YKS-DİL, İngilizce Kitapları
Biz set olarak almıştık fakat onu bulamadım şimdi, fiyatı o zaman için bile pahalıydı. Setin içinde bunlar haricinde başka kitaplar da var.
Ama seviyen gerçekten düşükse, bu seti tavsiye etmiyorum. İlk önce kendin, internetten vs. ilerletmelisin.
Gramer bilgim A1 kelime bilgim hangi seviyede bilmiyorum ama kesinlikle A1 üstü.