İngilizce'si zayif arkadaşlar, programlamaya nasıl calisiyorsunuz?

BTK akademi de çok güzel C/C++ kursu var. Oradan devam et. Bir de istiyorsan Mesleki İngilizce dersi de var BTK Akademi de. İşini görür.

İngilizce de nasıl calisilir ki? Egitimler genelde gramer ustune. Benim cogunlukla kelime eksigim, bazi seylerde kelimeden ziyade kaliplasmis cumle falan sanirim, cevirsemde anlamli olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce de nasıl calisilir ki? Egitimler genelde gramer ustune. Benim cogunlukla kelime eksigim, bazi seylerde kelimeden ziyade kaliplasmis cumle falan sanirim, cevirsemde anlamli olmuyor.
Mesleki İngilizce öğrenirsen pek gramer değil, mesleki anlamda yani yazılımdaki İngilizce terimleri öğrenme yönünde bilgiler. Zorlamaz seni ve aklında kalır hemencecik.

Mesleki İngilizce öğrenirsen pek gramer değil, mesleki anlamda yani yazılımdaki İngilizce terimleri öğrenme yönünde bilgiler. Zorlamaz seni ve aklında kalır hemencecik.
o kursa bakacagim mutlaka cok tesekkur ederim

Şu an programlamaya biraz ara verip ingilizcemi çok iyi bir seviyeye getirmeye caliaiyorum. İngilizce olmadan özellikle c/c++ da belli bir seviyeye gelirsin.

İngilizce olmadan çok zor. Ben CS Türkçe olarak okudum. İngilizce düzeyim düşüktü. Öğrenirken Türkçe kaynak bulmak zor. C ile problem çözebilmek için üst sınıflardan kişilere, diğer üniversitelerin algoritma, veri yapıları, programlamaya giriş gibi derslerdeki vize, final ve lab sorularını alıp kendim yapıyordum. Hackerrank, leetcode var tabiki ama İngilizce olmadığı için insan çok fazla anlamıyor. Ve translate kullansan dahi 1-1 yapamıyor. Ne demek istediğini anlamıyorsun. Anlamadığın içinde aval aval bakıyorsun.

Zamanla video, konferans, döküman okumaktan vs programlama alanındaki terimlere alışıyor insan. Zamanınız varsa İngilizceye ağırlık verin. Çalışma hayatına başlayınca extra zaman ayırmak zor gelecek.

Hem programlama hemde ingilizceye aynı oranda ağırlık verebilirsiniz. Hatta programlama ile ilgili tüm kaynak araştırmanızı İngilizceye çevirin. Youtube, makale vs. Terimlere göz ve kulak aşinalığınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…