İngilizceyi ana dilimden iyi bilme problemi

"İngilizce'yi anlıyorum ama konuşamıyorum" durumu yine. Anlamak da zor bir şey yok zaten, mevzu kullanabilmek. Ek olarak İngilizce'n ile birlikte Türkçe'ni de geliştirmezsen yine bu durumu yaşarsın ama ana dilinden iyi konuştuğun anlamına gelmez. İşin kısası yaşadığın durumu orta seviyede İngilizce bilen herkes yaşıyor.
 
Screenshot_2022-01-22_16-38-11.png

Suicidal Thoughts adli bir sarki var mesela bazen yutuyor bazen hizli soyluyor bunu anlamamak normal ornegin.
 
Kursta hoca İngilizcemizi geliştirmemiz için Türkçeye çevirmeye çalışmamızın beynimizi yorup daha yavaş konuşmamıza sebep olduğunu söylemişti. Bunu yenmenin kolay yolu da Apple deyince içimizden elma demektense akıcı konuşmak ve tam anlamıyla yabancı dil konuşmak için Apple Apple'dır gibisinden söylenmek gerekiyor. Sen İngilizce dinleyip Türkçeye çevirip Türkçe cevap hazırlayıp İngilizce cevap vermek akıcılığı nasıl öldürüyor bir düşün.

Yani İngilizce konuşup İngilizce düşün.
 
Eki Görüntüle 1278168
Suicidal Thoughts adli bir sarki var mesela bazen yutuyor bazen hizli soyluyor bunu anlamamak normal ornegin.
Bu arada en sevdiğim şarkılardan birisi bu.

Herkesin yorumu için teşekkür ederim anladığım kadarı ile speaking yapmam gerekiyor o sebeple turistlerle ve yabancı forumlarda takılıp discord sunucularına katılacağım.

Bu arada dün bu konuyu keşfettiğim şarkı Juice Wrld'ün yaptığı free style dı. Ulan bi baktım takır tukur anlıyorum ama bir baktım bi yandan da aptal beynim TR yama yapmaya çalışıyor.

Bunu fark ettiğim vakit de kafamın nirvanalarda olması helikopter moduna geçmiş olmam da ayrı komik. Ayıkken düşünsem bu kadar fark edemezdim.

Bu arada şarkı halen güzel geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı