İngilizceyi geliştirmek için neler yapılmalı ?

Oyular ile ingilizce öğrenilir ama her oyun ile değil.
FPS oyun oynarken zor öğrenirsin aksiyon ortasında otur lügata bak falan vs.
Arkadaşın dediği gibi günde farklı kelimeleri ezberle, önerim strateji türü oyunlar oynaman, Skyrim seviyorsan işine yarar oradaki kitapları çevirsen sana yeter. :D
Kısaca yazıların akıp gitmediği oyunları oyna Fallout mesela konuşmaları vs sen seçiyorsun yazılar akıp gitmiyor.
İngilizce film veya dizi izlemenin faydası kelimelere kulağınız aşina oluyor.

Ben oyunlardan çok şey öğrenmiştim. 7-8 yaşında çözmüştüm baya. Kitaplardansa dizi - film daha iyi olur. (Bence)

İnternette video izleyebilirsin. Sürekli pratik yap. Basit cümleleri çevirmeye çalış. Dublaj film izleme. Altyazılı izle çok etkisi oluyor. Dizi izle altyazılı olarak. Konuşabileceğin birisi var ise az bile olsa konuş.

Kesinlikle video izlemelisin. Ben mesela şu sıralar Emergency Awesome ın videolarını altyazısız izleyerek baya geliştirdim kendimi. Dizi izle yabancı, ingilizce konuşan arkadaş edin yurtdışından.

Alt yazılı film veya dizi izle. Çok etkisi oluyor. Sürekli pratik yap. Basit cümle çevirileri yap. İmkanın var ise az bile olsa birisi ile konuş. Kursa gitmeni öneririm. Çok etkisi oluyor.

Arkadaşlar benim ingilizcem gayet iyi ancak okulda öğretilen bu ingilizce oyunlardaki hikayeyi anlamama tam olarak yetmiyor. Yarım olarak hikayeyi anlayabiliyorum ama bu da benim sinirimi bozuyor. İngilizcemi bu tür şeyler için geliştirmek için neler yapmalıyım ? İngilizce kitap vb. gibi şeylerler mi uğraşmalıyım ?
Yabancı Dizi İzlemen Senin İçin Yararlı Olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı