İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

Basitçe, okuldan alınan temel + bol bol dilin kullanımı. O bu şu, o kadar da etkisi olmaz. Bir dili öğrenmenin en ama en sağlam yolu o dili kullanmak, konuşmaktır. Bol bol İngilizce dökümanlar oku, yabancılarla sohbet et. Bir yandan aksanını da geliştirirsin hem. Bilmediğin bir şey görürsen anlamına bak, kafana kazınır zaten.

Bak temelin sağlam değilse git en baştan öğren, temelim var diyorsan al seviyene uygun bir hikaye kitabı, bilmediğin her kelimeyi araştır, not et. Çalış okumaya devam et. Seviyen arttıkça kitaplarınki de artsın. Bunu yaparken dile maruz kalman gerekiyor. Müzik, dizi, film, metinler, videolar... Duyman değil maruz kalman lazım. Kilit nokta kelime ve sürekli bitmez tükenmez bir maruz kalma durumu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minecraft'ı 6 yıl falan İngilizce oynadım, her şey belirgin olduğu için çeviriye ihtiyaç duymuyorsun. Biraz kavradıktan sonra Hypixel ve Cubecraft gibi sunucularsa İngilizce bilenlerle sohbet ederek oynadım. Daha önce kursa gitmiş ve İngilizce öğretmeni arkadaşlarımdan özel ders almıştım fakat bu kadar faydasını görememiştim.

Lise 3'de çok sevdiğim bir İngilizce hocası vardı. Hoca gramer falan anlattı. "Was Were" falan. Yapıyı anlattı.

Bu yapıları anladığın zaman iş bitti zaten. Geriye sadece İngilizce Kelime Hazinesi. Bu Hazine'de en çok İngilizce (zaten başka dilde dinlemiyorum) T-Rap şarkıları söyleyerek, okuyarak öğrendim.

Dili anlamak için: Dinlemek, ve söylemek çok önemli. Bizim milletimiz, "Anlıyorum ama konuşamıyorum." diyor. Konuşacaksın dayı...

"Roger That" kelimesini okulda veya müzikte öğrenmedim. Battlefield'de öğrendim. Smoke'u CS:GO'da falan. Oyunlar zaten İngilizce kütüphanesi olduğu için kelimelere ve söylenişlerine dikkat edersen dili çözmek pek zor değil.

Arkadaşlar oyunlarla İngilizce öğrenilir buna katılıyorum ama öğrendiğin İngilizce ile başka oyunları anlarsın. Oyundan öğrendiğiniz şeyler yetmez yani. Oyun jargonunu öğrendik diye oyundan İngilizce öğrenmiş olmuyoruz. Ayrıca oyunlardaki bir çok kelimenin başka anlamları oluyor. Yanılgıya bile düşürebilir sırf oyun bazında gitmek. Sadece diğer oyunlardaki kelimelerle benzerlikler çok olduğu için dili hallettik yanılgısına düşmeyelim. Bunun için en güzel metotlardan biri de dizi izlemek. Dizi güncel dili, güncel konuları öğretir. Avukatlık dizisi izlersen hukuk terimleri öğrenirsin, aksiyon izlersen aksiyon. O yüzden oyun tek başına yetersiz, dizi de yetersiz. Her daldan MARUZ kalmamız lazım üstte belirttiğim gibi.

Kelimeleri gerektiği kadar biliyorum cümle kurmakta zorlanıyorum var mı önerdiğiniz bir şeyler.
Ya temeliniz hiç yok; eğer böyle ise zaten çözüm basit temel eğitim, ya da temeliniz yeterli ama kelime dağarcığınız yeterli değil ve bunun farkında değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…