İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

İlkokulda Ümmü Hoca diye bir hoca vardı. O hoca yüzünden İngilizceye küsmüştüm. Sonradan diğer hoca geldi, o bana sevdirdi İngilizceyi. Tabii zamanla oyunların da etkisi oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazırlıkta öğrendim, özellikle lisede kafayı vermediğim için pişmanım. Üni'de hazırlık sınavına girmedim, en başından başladım fakat yine de bilgim vardı. Hem mutlu bir sene geçirdim, hem de İngilizce öğrendim.

Öğretmen değilim, o yüzden fikirlerimi sunacağım.
1) Bol bol İngilizce kitap okuyup -seviyeleri düşükler var- çeviri yapmak lazım, bilinmeyen kelimeler bu şekilde gelişir.
2) Öğrendiklerini bol bol tekrar için, İngilizce bilen yabancı biriyle konuşmak lazım.
3) Dizi, film altyazılı İngilizce izlenebilir.

Bu şekilde fikirler gelişir.

Hazırlıkta öğrendim, özellikle lisede kafayı vermediğim için pişmanım. Üni'de hazırlık sınavına girmedim, en başından başladım fakat yine de bilgim vardı. Hem mutlu bir sene geçirdim, hem de İngilizce öğrendim.

Öğretmen değilim, o yüzden fikirlerimi sunacağım.
1) Bol bol İngilizce kitap okuyup -seviyeleri düşükler var- çeviri yapmak lazım, bilinmeyen kelimeler bu şekilde gelişir.
2) Öğrendiklerini bol bol tekrar için, İngilizce bilen yabancı biriyle konuşmak lazım.
3) Dizi, film altyazılı İngilizce izlenebilir.

Bu şekilde fikirler gelişir.
Cahilliğimi mazur görün. Hazırlıkta ne yapıyorsunuz?

Küçükken bir yanımda sözlük bir yanımda PC oyunu açık olurdu. Bilmediğim kelimeleri üşenmeden bakardım. Şimdiki gençler çok sabırsız azizim hemen olsun istiyorlar. Bir de ansiklopedi, atlas çok karıştırırdım. Hikaye gibi açar bakardım İngilizce sözlüğe.
Evet, sorun tam olarak burada.

Cahilliğimi mazur görün. Hazırlıkta ne yapıyorsunuz?
Hazırlık eğitimi, üniversitelerde veya eskiden lise 1 den önce hazırlık diye eğitim oluyor. 1 sene boyunca tamamen İngilizce eğitimi alıyorsunuz, eğer bölümünüz %100 İngilizce ise, diğer türlü zorunlu olmayabilir. Fakat İngilizce'niz iyi olursa sınava girip direkt geçebiliyorsunuz ve yarı dönemde de sınav olursa geçiş oluyor. O yüzden 1 sene boyunca İngilizce eğitimi alıyorsun.

Hazırlık eğitimi, üniversitelerde veya eskiden lise 1 den önce hazırlık diye eğitim oluyor. 1 sene boyunca tamamen İngilizce eğitimi alıyorsunuz, eğer bölümünüz %100 İngilizce ise, diğer türlü zorunlu olmayabilir. Fakat İngilizce'niz iyi olursa sınava girip direkt geçebiliyorsunuz ve yarı dönemde de sınav olursa geçiş oluyor. O yüzden 1 sene boyunca İngilizce eğitimi alıyorsun.
Teşekkürler. <3

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı