İngiltere’de 10 Mbit İnternet Yasal Hak Oluyor

İngiltere'nin internet hizmetine hayran kalmıştım ben de. Kaldığım üniversite yurdunda 100mbit download 100mbit upload (AKK'siz) bedava verilen hizmetti ve ayrıca aylık ekstra 5 sterlin öderseniz hızınızı ikiye de katlayabiliyordunuz.

Ek olarak abartısız neredeyse her sokakta bedava internete de bağlanabiliyordum. Hatta ilgimi çeken bir olay da Londra'nın en büyük otogarının içerisinde bedava internet olmadığı halde otogarın kapısının önüne çıktığımda sokakta bedava internet hizmeti olduğunu gördüm.

Yaşayan güzel yaşıyor valla bu dünyada.

Yeni taşındığım eve internet bağlatmak istedik altyapı yok dediler ama nasıl oluyorsa yan evde var. İngiltere'ye bakılırsa Türk İSS'leri kullanıcılarına çok önem veriyor(!)

@Emre Kağan Sanırım oyun oynarken hiç görmüyorsun? Senin Pingin (atıyorum) 80 iken takımındaki yabancı adamın pingi 15. Bunu fark etmediysen ya göz doktoruna görünmen lazım ya da oyun oynamıyor olman lazım.

Yoo benim pingim gayet iyi. 25 Mbps Superonline fiber internet kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Hatta oyunun ping kısmında "Good" yazıyor.

Yoo benim pingim gayet iyi. 25 Mbps Superonline fiber internet kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Hatta oyunun ping kısmında "Good" yazıyor.
Önce de dediğim gibi senin 25 Mbit aldığın fiyata adamlar 150 Mbit alıyorlar."Good "yazması önemli değil. Önemli olan pinginin sayı olarak kaç olduğu ve adamların pingi senden sayı olarak düşük mü yüksek mi ona bakman gerekir.

Bu tür haberleri sevmiyorum. Fiber satıyorlar fiber alt yapısı yok onu bırak burada okudum internet bölümünde daha evlerinde internet olmayan bir sürü insan var ve hayla gelin ilk 3 ay bizden deyip duruyorlar. Susuyorum sadece.

Rakam olarak da düşük. Delay ve kasma da olmuyor. Zaten olsa hemen anlaşılıyor. Şikayet etmeye başlıyorlar. Falan kişinin düşük diye. Bende hiç olmadı.

Satışta çok yalan konuşulur. "Fiber hızında internet" lafı var ya işte göz boyama.

Ping olayı biraz farklı işliyor. Çoğunlukla oynadığımız serverlar Avrupa'da olduğu için adamlar server'a sadece kilometreler uzağında olduğu için o pingi alıyorlar. Mesela, League of Legends sunucularını Türkiyeye de taşıdı ve LOL'de 7 pingi de gördüm. Sunucuya uzaklık burdaki kriterimiz.

Evet. Mesela bir oyunun ABD server'ına bağlanınca ping artıyor. Avrupa server'ın da oynadığım zaman çok iyi. Bu konuda online oyunlarda sorun yaşamadım. Ancak AKK yüzünden hızım düşünce problemler olmuyor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…