İngiltere'de aşçılık yapılır mı?

Uğur Tavuz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle şu anda aşçılık okuyorum ve bir yandan da aşçıyım. İngiltere'de dayım var, Londra'da yaşıyor, lokantası var, çağırıyor ama çok kararsız kaldım. Aylık 30K para alıyorum Türkiye'de, İngiltere'de ne kadar vereceğini de bilmiyorum. Orada nasıl yaşanır, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gidip gelen dostlarımdan anladığım kadarıyla araba gibi teknolojilerin en iyisine ulaşabiliyorsun fakat onun dışında yine bir evin olmuyor, yine öyle ekonomik anlamda üst düzey bir doyum sağlamıyor. Benim dayımda en son gel sana ormanda balcılık işi vereceğim deyip "ayı gelirse vur" diye elime tüfek vermişti.

Birkaç sene zorlansan bile geleceğin için çok daha iyi olur tabii ki.
Zaten dayın çağırıyorsa ilk başta sana kalacak yer için vs. yardımcı olur kendisi herhalde.

Hocam büyük ihtimalle yardımcı olur kendisi bayağı zengin orada benden orada çorba yapmamı istiyor İngiltere'de işkembe vb sakatat çorbalarının tutcağını düşünüyor 😂 asıl mesleğim çorbacılık ama asıl sıkıntım hani Türkiye'den daha rahat olur muyum veya burada kazandığım 30kdan daha iyi alır mıyım?

Dayın sonuçta eğer baktın ki yürümüyor geri ailenin yanına dönebilirsin, denemelisin bence.

Evet hocam mantıklı.

Gidip gelen dostlarımdan anladığım kadarıyla araba gibi teknolojilerin en iyisine ulaşabiliyorsun fakat onun dışında yine bir evin olmuyor, yine öyle ekonomik anlamda üst düzey bir doyum sağlamıyor. Benim dayımda en son gel sana ormanda balcılık işi vereceğim deyip "ayı gelirse vur" diye elime tüfek vermişti.

😂😂 Hocam o da olabilir biraz sıkıntı tabide ev almak gibi bir önceliğim yok sadece Türkiye'de bir araba dahi çok zor alınıyor asgari ücretin 2 katını almama rağmen orada daha kolaysa gitmek isterim.

Ev işi nerde yaşadığına göre değişir. Londra'da ev almak İstanbul'da ev almaktan çok daha zor, öyle düşünmek lazım. Nüfusun çoğu zaten küçük şehirlerde veya kırsallarda yaşayıp işe arabayla gidiyor. (Ev sahibi olanlardan bahsediyorum.) Büyük şehirde evi olan biri zaten zengin olmadığı sürece evini kiraya verir. Avrupa'da barınma çok pahalı. Onun dışında hukuka güvenin oluyor, bir gün eşin çocuğun öldürülse suçlunun 2 günde salınmak yerine adaletli şekilde yargılnacağını biliyorsun, iş yerinde uğradığın haksızlıkta hakkını arıyorsun, marketlerde satılan yiyeceklerin içerikleri denetleniyor ve başka insanlar paralarına para katmak için sağlığınla oynayamıyor... Daha da sayabilirim isterseniz.

Bence kesinlikle gitmelisiniz, dilini ve aşçılığını geliştirdikten sonra dayına da bağlılığın kalmaz, kendi hayatını kurarsın.

Hocam büyük ihtimalle yardımcı olur kendisi bayağı zengin orada benden orada çorba yapmamı istiyor İngiltere'de işkembe vb sakatat çorbalarının tutcağını düşünüyor 😂 asıl mesleğim çorbacılık ama asıl sıkıntım hani Türkiye'den daha rahat olur muyum veya burada kazandığım 30kdan daha iyi alır mıyım?
Vergi düşmüş şekilde 1500 pound aşağısı almazsınız heralde. Her türlü buradan daha iyi.

Anladığım kadarıyla yaşın genç. Gideceksen şimdi git. Yapamazsan geri dönersin en kötü. Belli bir yaştan sonra bu işler çok daha zor oluyor. İleride keşke dememek için ben olsam denerdim şansımı.

Ev işi nerede yaşadığına göre değişir. Londra'da ev almak İstanbul'da ev almaktan çok daha zor, öyle düşünmek lazım. Nüfusun çoğu zaten küçük şehirlerde veya kırsallarda yaşayıp işe arabayla gidiyor. (ev sahibi olanlardan bahsediyorum.) Büyük şehirde evi olan biri zaten zengin olmadığı sürece evini kiraya verir. Avrupa'da barınma çok pahalı. Onun dışında hukuka güvenin oluyor, bir gün eşin çocuğun öldürülse suçlunun 2 günde salınmak yerine adaletli şekilde yargılnacağını biliyorsun, iş yerinde uğradığın haksızlıkta hakkını arıyorsun, marketlerde satılan yiyeceklerin içerikleri denetleniyor ve başka insanlar paralarına para katmak için sağlığınla oynayamıyor... Daha da sayabilirim isterseniz.

Bence kesinlikle gitmelisiniz, dilini ve aşçılığını geliştirdikten sonra dayına da bağlılığın kalmaz, kendi hayatını kurarsın.

Teşekkürler hocam yazınız için doğru söylüyorsunuz Londra'da gerçekten kiralar pahalı kırsal kesimde yaşarım dediğiniz şeyler gayet mantıklı teşekkür ederim.

Vergi düşmüş şekilde 1500 pound aşağısı almazsınız herhalde. Her türlü buradan daha iyi.

Teşekkürler düşünüceğim gerçekten.

Anladığım kadarıyla yaşın genç. Gideceksen şimdi git. Yapamazsan geri dönersin en kötü. Belli bir yaştan sonra bu işler çok daha zor oluyor. İleride keşke dememek için ben olsam denerdim şansımı.

Haklısınız hocam ileride keşke dememek lazım umarım olur giderim sağ olun yardımcı olduğunuz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı