İngiltere'de Lise Dersleri

SuperFan

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2014
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Şu anda Lise 1 Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Eğer bu 2. dönem teşekkür alabilirsem seneye İngiltere de Lise ye gideceğim. Değişim programı olacak galiba ama 3 yıl boyunca orada okumayı düşünüyorum yani Lise bitimine kadar. Sorum şudur. Oradaki okulların ders programları nasıldır günde, haftada kaç saat ders görürler ? Okul giriş, çıkış saatleri kaçtır ? Tabiki saydıklarım okuldan okula göre değişebilir fakat ben Anadolu lisesi öğrencisi olarak bulunduğum ilçede bütün Anadolu liseleri saat 16:10 da paydos veriyor. Eğer yakından yurt dışında tanıdığınız var ise öğrenip bana iletmenizi isterim. Teşekkürler.

Not: Sadece İngiltere de olmayabilir yurt dışında herhangi bir okul.
 
Ders programı hakkında pek bi bilgim yok. Ancak yurt dışında lise sistemi farklıdır. Senin 9' da gördüğünü yurtdışında 11' görüyorlar. Yurt dışına çıkmanı öneririm hatta üniversiteyi orda okumanı. Ama orda gördüğün sene boşa gitmiş sayılabilir. Yani sen 10. sınıfı orda okursan Türkiye' ye geri döndüğünde tekrar 10. sınıfı okumak zorunda kalabilirsin. Bunu araştır öğretmenlerine sor.
 
Umut bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok. Yani olsa bile gerçekten çok saçma olur. Üniversiteyi de orada düşünüyorum belki bir Harvard :)))))))
 
Teşekkür almak ile o tür programlara katılabileceğini hiç sanmıyorum. Böyle şeyler yüksek başarı gerektiriyor. En basitinden çoğu üniversiteler geçiş için 2.50 not ortalaması ve alttan hiç ders bırakmama şartı koyuyor. Senin bu dediğin şeyin olabilme ihtimali yok gibi duruyor buradan bakınca.
 
Pardon hata bende. Gideceğim şirket 2 dönem ortalamasının 70 altı olmamasını ve hiç zayıf ders getirmememi istiyor. 1. dönem hiç zayıf dersim yoktu teşekkür almıştım ve ortalamam 73 dü. 2.dönemden direk teşekkür almam gerek dedim çünkü hem 70 ortalamısını geçeceğim hem de teşekkür zayıf dersi olanlara verilmiyor. Ve gerçekten başarı istiyor.
 
Bu program hakkında detaylı bilgi içeren bir link atar mısın ? Böyle bir şey var ise birkaç tanıdığımı yönlendireceğim ben de.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı