İngiltere'ye yerleşip işe başlamak için ne gerekir?

İngiltere'ye yerleşip işe başlamak için ortalama kaç TL gerekir? Vize işleri vs. nasıl oluyor?
Kendi işini kurmayacaksan iyi bir tahsilin veya ustalığın olması lazım. Kendi işini kuracaksan da dönerci açabilirsin. Diğer türlü vize alman neredeyse imkansız.
Bu bilgiyi de İngiliz bir hocamdan almıştım, "Eğer gitme planınız varsa en kolayı dönerci olmak." demişti ki gerçekten de öyle; İngilterede döner bizim kokoreç gibi bir şey, sarhoşluk açlığını bastırmalık bir yemek.
Bu arada güvence olarak banka hesabında ortalama 3 ay yetecek kadar nakit olması lazım, eğer hesabında para gözükmezse vize vermiyorlar.
Masraf olarak da yaklaşık 1000 dolar vize ve uçak masrafı var. Uçak biletini vizeyi almadan önce alamnız yararınıza olur, biletin patlama riski var ama vize için kararlı olduğunuzu belirten bir durum.

Kendi işini kurmayacaksan iyi bir tahsilin veya ustalığın olması lazım. Kendi işini kuracaksan da dönerci açabilirsin. Diğer türlü vize alman neredeyse imkansız.
Bu bilgiyi de İngiliz bir hocamdan almıştım, "eğer gitme planınız varsa en kolayı dönerci olmak." demişti ki gerçekten de öyle; İngiltere'de döner bizim kokoreç gibi bir şey, sarhoşluk açlığını bastırmalık bir yemek.
Bu arada güvence olarak banka hesabında ortalama 3 ay yetecek kadar nakit olması lazım, eğer hesabında para gözükmezse vize vermiyorlar.
Masraf olarak da yaklaşık 1000 dolar vize ve uçak masrafı var. Uçak biletini vizeyi almadan önce alamnız yararınıza olur, biletin patlama riski var ama vize için kararlı olduğunuzu belirten bir durum.

Yani ya bir işte ustalığım olacak ya da kendi işimi kuracağım. 300bin TL işimi görür mü peki böyle bir durumda?

Yani ya bir işte ustalığım olacak ya da kendi işimi kuracağım. 300bin TL işimi görür mü peki böyle bir durumda?
Ustalık ile işçi olacaksanız belki yetebilir ama iş kurmaya hiç mi hiç yetmez.

Gittiğin ülkede oturma ve çalışma izni alman lazım buda kolay değil en kolay oturum alma yolu paran olacak bir işyeri açacaksın hatta sağlam paran varsa şirket bile açabilirsin.Dersen ki benim param az o zaman ordaki bir şirket sana sponsor olacak yani ülkeye ben bu adama kefilim bana lazım diyecek o şekilde gidebilirsin mesela bir arkadaşın varsa onun atıyorum bir marketi var orda çalışarak da oturum alabilirsin.Almanya yeni bir kanun çıkardı artık Almanyaya gidip orda bir iş bulursan ordan buraya daha gelmeden kalabilirsin diğer ülkelerde varmı bilmiyorum.Yani bu işler zor vizenin red ihtimali var vs. Paran varsa ve tanışın herşey daha kolay olur bu işte

Gittiğin ülkede oturma ve çalışma izni alman lazım buda kolay değil en kolay oturum alma yolu paran olacak bir işyeri açacaksın hatta sağlam paran varsa şirket bile açabilirsin.Dersen ki benim param az o zaman ordaki bir şirket sana sponsor olacak yani ülkeye ben bu adama kefilim bana lazım diyecek o şekilde gidebilirsin mesela bir arkadaşın varsa onun atıyorum bir marketi var orda çalışarak da oturum alabilirsin.Almanya yeni bir kanun çıkardı artık Almanyaya gidip orda bir iş bulursan ordan buraya daha gelmeden kalabilirsin diğer ülkelerde varmı bilmiyorum.Yani bu işler zor vizenin red ihtimali var vs. Paran varsa ve tanışın herşey daha kolay olur bu işte
Almancamı geliştirebilirsem 1-2 sene içerisinde Almanyaya gitmeyi düşünüyorum zaten. Tek sorun dil.

Almancamı geliştirebilirsem 1-2 sene içerisinde Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum zaten. Tek sorun dil.

Onu unuttum evet oturum almada dil etkeni, banka hesabındaki parada çok önemli bir de şu durum var vasıflı mısın? Yani atıyorum şu bölüm mezunusun, şu belgen var gibi eğer paran yoksa iş başvurusu yapacaksan ve vasıfsız işçiysen mesela aşçılık sertifikan yoksa paranda azsa unut o işi bende 4-5 aydır Almanya için çabalıyorum gidemedim halen... ayrıca Almanca çok zor.

Onu unuttum evet oturum almada dil etkeni, banka hesabındaki parada çok önemli bir de şu durum var vasıflı mısın? Yani atıyorum şu bölüm mezunusun, şu belgen var gibi eğer paran yoksa iş başvurusu yapacaksan ve vasıfsız işçiysen mesela aşçılık sertifikan yoksa paranda azsa unut o işi bende 4-5 aydır Almanya için çabalıyorum gidemedim halen... ayrıca Almanca çok zor.
Şuan 16 yaşındayım. Endüstriyel Otomasyon bölümü mezunuyum. Eğer kafaya koyarsam Almanca ögrenebilirim o konuda kendimden eminim. 20 yaşıma doğru risk almak istiyorum. Ne kaybedebilirim ki en fazla? Türkiyede bir şey olabileceğimi düşünmüyorum.

Şu an 16 yaşındayım. Endüstriyel otomasyon bölümü mezunuyum. Eğer kafaya koyarsam Almanca ögrenebilirim o konuda kendimden eminim. 20 yaşıma doğru risk almak istiyorum. Ne kaybedebilirim ki en fazla? Türkiye'de bir şey olabileceğimi düşünmüyorum.

Bende aynı şekilde düşünüyorum ülkemdir eyvallah ama insanı yoruyor Türkiye dolayısıyla bende çabalamaya devam edeceğim hem para hem dil etkenimi geliştireceğim umarım ayrıca bitirdiğin bölümün avantajı var bazen işçi alımı oluyor o zaman şanslıysan gidersin. Ben üniversiteyi orada okumak için çabalayacagim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı