İninal Kart ile Yurt dışından alışverişte Borç Eksiye Düşer mi?

darkquiet

Hectopat
İninal kartım var ve yurt dışından alışveriş yapacağım oldu ki dolandırıldım adam sadece karttaki parayı mı alıcak yoksa borç olarak eksi(-) olarak yazılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kredi kartı olmadığı için sadece karttaki parayı alır diye düşünüyorum. Çünkü Inial kredi mantığıyla çalışmıyor sen ne kadar yüklersen o kadarlık alışveriş yapabiliyorsun.

İninal kartta - diye bir durum söz konusu değil. Kartta satın aldığın üründen 1 kuruş eksik miktar varsa ödemeyi yapamazsın. İninal kart kredi kartı değil, ön ödemeli kart. Amacı nakit parayı dijitale çevirmek.

Merhaba. Ben ininal kart sahibiyim ve aliexpress sitesinden alışveriş yaptım. Herhangi bir para birimine dönüştürmene gerek yok. Zaten örneğin alacağın ürün 5 dolarsa, ininal kur üzerinden tl yapıp kartından tl olarak çeker. Hayır ekstra bir vergi yok. Fazladan belge almanada gerek yok. İninal eksiye asla düşmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı