İninal kart kesinti tutarı

JanerKabardey

Hectopat
Arkadaşlar ben İninal'a 80 TL yatırsam ne kadarlık bir tutar kesiyor? %2 olayını biliyorum PTT'den diğerlerini de biliyorum, bana kaç TL keser bunun hesabı nasıl yapılır söylerseniz sevinirim.

Teknosa üzerinden örnek vereyim size 80+2TL yüklüyorsunuz (TL Teknosa kendi işlem ücreti olarak alıyor) 2Tl de kartın aylık kesim ücreti var 78Tl kalıyor.

Arkadaşlar ben İninal'a 80 TL yatırsam ne kadarlık bir tutar kesiyor? %2 olayını biliyorum PTT'den diğerlerini de biliyorum, bana kaç TL keser bunun hesabı nasıl yapılır söylerseniz sevinirim.

Sorunuzun cevabı ektedir. Kullanım ücreti.

Eğer paylaşmak isterseniz kaç yaşında olduğunuzu sorabilir miyim? Belki kesinti anlamında size en az zararı verecek yöntemi buluruz.

Bu tarz firmalara böyle paralar kaptırmayın. 18 yaş üzerindeyseniz enPara kullanabilirsiniz. 18 yaşın altındaysanız da bir velinizle bankaya gidip bireysel hesap açtırın.

Ne tür bir para kaptırma bu bahsettiğiniz?

Paylaşmak isterseniz kaç yaşında olduğunuzu sorabilir miyim? Belki kesinti anlamında size en az zararı verecek yöntemi buluruz.

Ne tür bir para kaptırma bu bahsettiğiniz?
Yukarda bahsedilen kesintiler doğru değil ya da ben yanlış okudum herhalde?

Bankalar yaklaşık iki yıldır bireysel hesaplardan hesap işletim ücretini kaldırdılar. Bu firmaları kullanmak akıl karı değil. Herhangi bir bankaya gitmek istemiyorsa da enPara'ya başvurup hizmeti kapısına kadar getirtebilir.

Yukarda bahsedilen kesintiler doğru değil ya da ben yanlış okudum herhalde?

Bankalar yaklaşık iki yıldır bireysel hesaplardan hesap işletim ücretini kaldırdılar. Bu firmaları kullanmak akıl karı değil. Herhangi bir bankaya gitmek istemiyorsa da enPara'ya başvurup hizmeti kapısına kadar getirtebilir.

Şimdi yaş vb. birçok henüz bilmediğimiz sebepten dolayı tercihini İninal'den yana kullanmış olabilir, elde olmayan sebeplerden yani. Lakin belki hata bendedir; hala ''bu firmalar diye kastettiğiniz kısmı anlamadım. İninal'den mi bahsediyorsunuz ? Eğer öyle ise böyle düşünmenize sebep olan ne ? Not: İninal'in avukatı değilim :D

Şimdi yaş vb. birçok henüz bilmediğimiz sebepten dolayı tercihini İninal'den yana kullanmış olabilir, elde olmayan sebeplerden yani. Lakin belki hata bendedir; hala ''bu firmalar diye kastettiğiniz kısmı anlamadım. İninal'den mi bahsediyorsunuz ? Eğer öyle ise böyle düşünmenize sebep olan ne ? Not: İninal'in avukatı değilim :D
Evet ininal adlı firmadan bahsediyorum.

Şöyle düşün; Sen gelip bana para veriyorsun. Ben, sen bana para verdiğin için senden önce bir kere para alıyorum. Bana diyorsun ki git bununla bana şunu bunu al ya da bu parayı şu kişiye götür. Ben de sana diyorum ki o zaman bana bir daha para ver ki onları yapayım.

Bunları ücretsiz yapmak varken araya komisyoncu sokmak mantıklı mı? 18 yaşın altında bir bireyin zaten genel olarak para transferi hususunda çok işi olmaz. O yüzden aylık 2₺ bile olsa bu firmalara para kazandırma taraftarı değilim.

Evet ininal adlı firmadan bahsediyorum.

Şöyle düşün; Sen gelip bana para veriyorsun. Ben, sen bana para verdiğin için senden önce bir kere para alıyorum. Bana diyorsun ki git bununla bana şunu bunu al ya da bu parayı şu kişiye götür. Ben de sana diyorum ki o zaman bana bir daha para ver ki onları yapayım.

Bunları ücretsiz yapmak varken araya komisyoncu sokmak mantıklı mı? 18 yaşın altında bir bireyin zaten genel olarak para transferi hususunda çok işi olmaz. O yüzden aylık 2₺ bile olsa bu firmalara para kazandırma taraftarı değilim.

Hesabınızda para olmadığı zaman bir kesinti olmuyor, yani - bakiye söz konusu değil. Anlık tüketim olarak kullanılması daha doğru, yani bir internet alışverişi için o gün yüklenip aynı gün tüketilmesi vb. gibi. Özellikle 18 yaş altı olup ailesinin kartıyla sağdan soldan birşey almasındansa bu şekilde olması daha hoş geliyor. Yaptığı aylık kesintiye de gerek var mı onu bilemem bu şekilde fazlasıyla işlerine geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı