İnisiyatif neden var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

283156

Megapat
Makaleler
2
Uzun zamandır gözlemlediğim ve her zaman sormak istediğim bir soruydu. Şimdi ise konusunu açıyorum ve gerçekten cevabını almak istiyorum. Hangi zamanlar kötü inisiyatifinizi kullanıyorsunuz veya ne zaman iyi inisiyatif kullanıyorsunuz? Bu konuda benim aldığım cezalar var, hem onları da tartışmak istiyorum.

Bence bu inisiyatif, üye kendisine verilen cezayı haksız görünce konusunu açıyor, moderatörler mesaj olarak ise "inisiyatif" yazıyor. Ben bu inisiyatifi bahane olarak algılıyorum ve neden ceza verildiğini tam anlayamıyorum. Tabii her zaman "inisiyatif" denilmiyor, gerçekten doğru bir şekilde açıklandığını zamanlar var.

Ben kendimden aldığım cezalar ile inisiyatifi örnek vermek istiyorum ve sormak istiyorum.

Kurallara baktığımda Ali Bey'in mesajı açıklayacı olmuş. Ben buradan sadece "Çok sorulan soru:" paragrafını ele alacağım. Technopat Sosyal Kuralları

Bu yazıya göre bazı cezalar bana verilmemiş olması gerekiyordu ama verildi. Buna karşı çıkmak isteediğimde ise büyük ihtimalle "inisiyatif" kelimesini okuyacaktım. Şimdi ise aldığım yazım hata cezalarını göstereceğim. Cezalarıma bakınca kendimden bazen utanıyorum çünkü çok kolay hatalar var. Geçen sene neredeyse hiç forum hakkında bilgim yoktu ama bu sene bilgilendiğimi düşünüyorum ve bu yıl aldığım ceza sayısı 5-6 diyebilirim.

Her neyse örneklere geçelim.

Bu mesajımda bildiğim kadarı ile sadece "bunla" kelimesi hatalıymış ve "bununla" olması gerekiyormuş. Uyarı puanı 0 ve ceza verilmedi, sadece uyarı sayımı arttırdı. Sadece düzeltilebilirdi ama öyle yapılmadı. Bunun için uyarı verilmesi saçma geldi. Başka moderatöre sorduğumda ise aslında verilmemesi gerekiyor cevabını almıştım.

Buna ceza verilmemesi gerekiyordu sanırım.

Galiba buna da verilmemesi gerekiyormuş.

Ama olmaz ki böyle. Böyle birkaç tane daha var ama atmayacağım.

Gerçekten merak ediyorum bu cezalar neden verildi? Bu cezalar inisiyatif mi şimdi? Yanlış yazdığımı biliyorum ve bu cezamı kaldırın da demiyorum. Sadece yanlış ceza verildiğini göstermeye çalışıyorum ve neden ceza olarak verildiğini merak ediyorum. Aslında bu cezalar kurallara göre verilmemesi gerekiyordu.

Başka bir örnek daha vermek istiyorum.

Bu ceza neden verildi hiçbir fikrim yok. Galiba mavi ekran hata konusunda" format atmasını" önerdim ve "konu sahibi nasıl format atarım" diye sordu. Ben ise Technopat YT kanalının format atma rehber videolarını paylaştım. Sonucunda ise ceza ile karşılaştım. Mavi ekran hataları hakkında az çok bilgisi olan bilir ki format atmayı önermek mavi ekran hatalarına çözüm olabilecek bir şeydir. Bu cezayı büyük ihtimalle Recep Bey verdi. Bu cezayı neden aldığımı merak ediyorum.

Nasıl temiz format atabilirim?

Daha başka bir örneğe geçelim. Galiba bana koyan en büyük ceza bu olabilir. Bunu anlattığım bir konu var ama şimdi üstüne başka bir ceza daha geldi. Ben cezayı anlattığım mesaj linkini atacağım.
Cezalar uyarı tablosuna göre verilmiyor

1 yıl geçti diye hala bu ceza benim mi suçum? Attığım mesaj linkini doğru düzgün okuyunuz lütfen. Orada ne uygunsuz ne üslup var ne gereksiz mesaj var. Yazılım öğrenmek için "internette araştırmayı öğrenebilirsiniz" demişim. Bunun neresinde uygunsuz üslup var neresinde gereksiz mesaj var? Programalama hakkında bilgisi olanlar güzel bir tavsiye dediklerini biliyorum. Bu arada en başta gereksiz mesaj için 1 hafta verildi.

Bu cezayı başka platformda bir moderatörle tartışıyordum ve o sırada bu konuya benzer bir konu ile karşılaştım. 1 hafta gereksiz mesaj ceza verilen mesajın neredeyse aynısını o konuya yazdım, ve tartıştığım moderatöre "aynısı yazdım hadi at da göreyim" dedim. O ise cezayı tabii attı, -burada biraz kaşınmış olabilirim ama cezayı atmaması gerekirdi-. Bu ceza hakkında başka bir moderatöre sordum ve o moderatör bana yanlış bir ceza verilmiş dedi, ek olarak üstüne "internette araştırmayı bilmeden nasıl programlamayı öğreneceksin ki" dedi. Burada galiba devreye inisiyatif giriyor, bu inisiyatif neden uygulanıyor merak ediyorum.

Mesajım konudan silindi, o yüzden göremiyorsunuz ama konu sahibi alıntıladığından dolayı artık görebiliyorsunuz. Tavsiye için teşekkür etmiş ve bu gereksiz mesaj olarak verildi.

Ama çok şükür en azından 1 hafta verilmedi.

Buraya kadar konuyu okuyan moderatörlere ve üyelere teşekkür ederim. En azından birkaç sorunun cevabını alacağımı umuyorum.

NOT: Burada ben moderatörleri suçlamıyorum, yanlış olan şeyleri göstermeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Bu mesajımda bildiğim kadarı ile sadece "bunla" kelimesi hatalıymış ve "bununla" olması gerekiyormuş. Uyarı puanı 0 ve ceza verilmedi, sadece uyarı sayımı arttırdı.
Merhaba, bu uyarınızı kaldırdım.

Genel olarak yazdıklarınızı okuduğumda ufak hatalarınız da örneğin bir çok --> birçok uyarınızda bu hatayı birden fazla kez yaptığınız için öğrenmeniz adına verildiğini düşünmekteyim. Diğer ufak hatalarınızda da öyle ve aldığınız uyarılara zamanında itiraz etmelisiniz.

Yazılım öğrenmek için "internette araştırmayı öğrenebilirsiniz" demişim.

Konu sahibi Technopat Sosyal okurlarından yardım almak için konu açıyor.

Nereden başlamam ve ne tür kitaplar almam gerekiyor, yardımcı olur musunuz?

Nereden başlanması gerektiğini, ne tür kaynaklar almalıyım diye soruyor. Sizin cevabınız ise İnternette araştırmayı öğrenerek başlayabilirsiniz.

Technopat Sosyal'in okurlarına sorulan bir soru için bu cevabı vermek hiç doğru değil. Yardımcı olmayacaksanız yazmanıza gerek yok, uyarı doğru.

İnisiyatif olmazsa olmazdır. Kurallarda hakaret eden, uygunsuz kelimeler kullanan, trolleyen kişilere ne kadar uyarı verilmesi gerektiği yazmıyor. Trollemeden ilerleyelim, önceden nasıl bir troll davranış yapılacağını öngöremeyiz. İnisiyatif burada devreye giriyor ve moderatörümüz ilgili kişiyi inceliyor, gerekli uyarısını veriyor ya da trollemediği kanısına varıyor. Her potansiyel durumu önceden öngörüp kural koyamayız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…