İnkılap tarihi nasıl çalışılır?

• Konuyu başlatan Ar0m
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 260

Ar0m

Centipat
Daha fazla  
Selam benim yarın inkılap sınavım var hoca konuları verdi YouTube'dan konuları izliyecektim ancak izliyemedim. Çok sıcıydı ve hocalar tek cümleyi dahi 10 saniyede kuruyordu. 11 dk lık konudan sadece 1 soru çıkıyor. Nasıl çalışabilirim? (konuları aşağıya yazıyorum)

-Mondros ateşkes antlaşması-cemiyetler-kuvayi milleye-misak ı milli-kongreler-mebusan meclisinin kapatılması-Amasya genelgesi-Amasya görüşme-temsil heyeti.

Selam benim yarın inkılap sınavım var hoca konuları verdi YouTube'dan konuları izliyecektim ancak izliyemedim. Çok sıcıydı ve hocalar tek cümleyi dahi 10 saniyede kuruyordu. 11 dk lık konudan sadece 1 soru çıkıyor. Nasıl çalışabilirim? (konuları aşağıya yazıyorum)

-Mondros ateşkes antlaşması-cemiyetler-kuvayi milleye-misak ı milli-kongreler-mebusan meclisinin kapatılması-Amasya genelgesi-Amasya görüşme-temsil heyeti.
Kitap+defter kitapta nasıl anlattığını bilmiyorum ona göre önemli konuları çiz defterde ise yazdırıyorsa onları oku tekrar yap tarih dersinde video izleyerek çalışmak kadar saçma bir şey yok.

Aşırı basit hocam bende 8. sınıfımda çalışmıyorum 95 alıyorum tabi kişiye göre değişir ama ben zevk alarak dersi dineldiğim için çalışmıyorum. Bu arada inkılap videoları izlemek cidden sıkıcı.

8.sınıfım pazartesi girdim konuları zaten vermiş maddeleri ezberle önemli yerleri falan bu kadar.

Osmanlı Devleti fiilen sona ermiştir. İttihat ve Terakki Partisi, adını Teceddüt Partisi olarak değiştirmiş ve kendini feshetmiştir. Ermeniler korumaya alınmış ve doğuda bir Ermeni Devleti kurma zemini hazırlanmıştır (24.madde).
Kuvayı milliye eli silah tutan bütün erkeklerin yaşlı genç farketmeksizin orduya alınması.(düzensiz ordu olarakta geçer.)
Misaki millide mebusan meclisinin kesin olarak verdiği türklerin ateşkes anlaşmasından sonra türklerin yeni sınırları vs.
Şimdi ingilizce çalışıyorum aklıma gelenler bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı