Inkscape öğrenmek için tavsiyeler

cengover_ekin

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2020
Mesajlar
5.316
Makaleler
1
Çözümler
46
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kullanıyorum Inkscape programını ancak tam manasıyla bilmiyorum. Yarım yamalak, işlerimi görecek kadar. Tam olarak öğrenmek için tavsiye edebileceğiniz YouTube kanalı, Udemy gibi platformlarda ders, artık ne varsa tavsiyeyelerinize açığım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 

Belki bu Youtube kanalı işinize yarayabilir.
 
Türkçe:
İngilizce:
Bunlar işinizi görecektir diye düşünüyorum hocam. Yabancı olarak TJ Free ve Türkçe olarak Grafik 101'in GIMP dersleri oldukça işimi görmüştü, zannımca Inkscape dersleri de iyidir.
 

Belki bu Youtube kanalı işinize yarayabilir.

Bu arkadaşı biraz incelemiştim. İyi anlatıyor. Biraz daha inceleyeyim.

Bunlar işinizi görecektir diye düşünüyorum hocam. Yabancı olarak TJ Free ve Türkçe olarak Grafik 101'in GIMP dersleri oldukça işimi görmüştü, zannımca Inkscape dersleri de iyidir.

TJ Free kanalını biraz incelemiştim. Zaten o kanalda genelde özgür yazılım paylaşılıyor. Diğer kanlı bilmiyordum, biraz da ona bakayım.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Başka kaynak bulursanız, iletirseniz sevinirim.
 
Hocam Logos By Nick bu konuda en iyisi onun dışında bir de şu abla var ama Logos en iyisi tabi alternatif olur


Fakat yani şunu demek istiyorum ki eğer profesyonelleşmek istiyoranız, Illustrator'un üstüne yok. Inkscape daha oldschool bir iş.

Zaten Illustrator'deki brush, 3d extrude ve revolve, uv map map arts gibi olaylar zaten başka hiçbir vektörel programda yok ve bunlar çok inanılmaz artı sağlayan şeyler.

Inkscape'de yapılan her şey Illustrator'de çok rahat yapılırken, Illustrator'de yapılan şeyler Inkscape'de çok zor yapılıyor, yapılmaz diye bir şey yok ama kulağı elle tersten tutmaya gerek var mı. Bu işte zaman da çok önemli.

Tüm vektörel programları denemiş biri olarak çizim illüstrasyon dışında, tasarımsa direkt Illustrator kullanıyorum.

ama hobi vs gibi öğrenmek istiyorsan tabi bak muhakkak çok güzel program ve extension'lar da çok güzel mesela Illustrator'de de bu kadar efekt yok. Gimp'teki extension'lardaki efektler mesela Photoshop'ta yok ama bu efektler fazla olması asla ve asla Illustrator'den iyi yapamıyor.
 
@my last mistake çok teşekkürler yanıtlarınız için. Inkscape kullanmamın asıl sebebi, özgür yazılım olması. Profesyonel değilim o yüzden diğer programlara bulaşmadım bile. Ayrıca Linux kullanıyorum, o programları yükleyemiyorum bile. Ayrıca çok pahalılar, gerek yok benim için. Bilgisayardaki tüm işlerimi özgür yazılımlar aracılığıyla yapmaya gayret ediyorum.
 

Geri
Yukarı