INNO3D 2060 Super yükte 77 derece oluyor

erener

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ekran kartım boşta 58 derece, işlemcim ise 40 derecede çalışıyor. Benchmark testleri yaptığımda ekran kartı sıcaklığı 77 derecelere kadar çıkıyor bu normal midir? Resimde gözüken sensör sıcaklıkları 15 dakika boyunca FurMark testi esnasında 1920X1080 çözünürlük ve 8xmsaa seçilerek yapılmıştır. Herhangi bir fan veya yapmam gereken frekans ayarı var mıdır? Bu konularda pek malumatım yok, bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı; INNO3D 2060 Super.
İşlemci; Ryzen 3600.

Dosya Ekleri

• 5.gif
    5.gif
    21,5 KB · Görüntüleme: 84
Boşta ki sıcaklığı düşürmem için yapmam gereken bir şey var mı? Fan ve UV ayarı nasıl yapabilirim paylaşabileceğiniz döküman varsa mutlu olurum.
Bence böyle kullanın. Boşta fanların dönüp dönmediğine bakar mısınız ? MSI Afterburner ile fan ayarı yapabilirsiniz. UV'de az da olsa performans düşürüyor.

Boşta iken fan dönüyor, ve ara ara duruyor. Ekran kartında sorun var mı sizce? Servis yada iade yolunu denemeli miyim? Henüz alalı 14 gün olmadı. Sorun var derseniz şayet cayma hakkımı kullanmayı deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    88,4 KB · Görüntüleme: 43
Boşta iken fan dönüyor, ve ara ara duruyor. Ekran kartında sorun var mı sizce? Servis yada iade yolunu denemeli miyim? Henüz alalı 14 gün olmadı. Sorun var derseniz şayet cayma hakkımı kullanmayı deneyeceğim.
Belli sıcaklığın altında fanlar durur (kendi ayarlarınızı yapmadıysanız) o yüzden normal. Genelde bu sınır 60 derece oluyor.

Belli sıcaklığın altında fanlar durur (kendi ayarlarınızı yapmadıysanız) o yüzden normal. Genelde bu sınır 60 derece oluyor.
Inno3d modellerinde fanlar her zaman döner.

Bence iade edin veya Afterburner'dan fan ayarı yapın. Ayarlayabilirseniz kullanın, ayarlayamazsanız iade edin.

Ekran kartını aldığım firma ile görüştüm,yük altında ve boştaki değerlerin normal olduğunu herhangi bir ayar yapmama gerek olmadığını söylediler. Boşta iken de fanlar çok hızlı dönmüyor ve rahatsız etmiyor şuanlık. Çok fazla oyun test edemedim şimdilik pubg mobile oynayabildim sadece. İade etmeyi düşünmüyorum artık sorun çıkarsa servis yolunu denerim. Cevap veren yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ekran kartını aldığım firma ile görüştüm,yük altında ve boştaki değerlerin normal olduğunu herhangi bir ayar yapmama gerek olmadığını söylediler. Boşta iken de fanlar çok hızlı dönmüyor ve rahatsız etmiyor şuanlık. Çok fazla oyun test edemedim şimdilik pubg mobile oynayabildim sadece. İade etmeyi düşünmüyorum artık sorun çıkarsa servis yolunu denerim. Cevap veren yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Boştaki değerler çok normal değil hocam. 1660S Ventus XS boşta 38 derece. Birde Ventus XS'de tek bakır boru var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı