INNO3D RTX 2060 ekran kartı boşta kaç derece olmalı?

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat ailesi,

Hazır sistem olarak aldığım bilgisayarımda, ilk günden beri dikkatimi çeken bir şey var.
Ekran kartının ağzında koruma bandı takılı değildi, jelatinleri vs yoktu ve paketi açılmıştı. Hazır sistem ya, test ettik ayağına belki 2.el ekran kartı bile gelmiştir ve bilemiyordum.
Bilgisayarı açar açmaz ekran kartımın boşta, ilk alındığı günden beri 56 derece sıcaklıkta olduğunu gördüm ve bugün hâlâ öyle.

INNO3D RTX 2060 6 GB 192 bit ekran kartımın, TechPowerUp sitesinde sanırım boşta olması gereken sıcaklığı yazılıymış, ya da bakılabiliyormuş.
Bunu bulamadım.

Sadece bu değil, bilgisayarlarımızdaki bu ekran kartlarının hangi yıl, ay ve gün içinde ilk defa çalıştığını BIOS gibi bir şeyin üzerinden görebiliyor muyuz?
Böyle bir teknoloji var mı?

Kısacası:
1-) ekran kartımın ilk altığı günden beri boşta 56 derece olmasını bugün bile merak ediyorum ve bu ekran kartı marka modelimin boşta kaç derece olmasını aslında üreten firmalar söylüyormuş, bilgi veriyormuş. TechPowerUp gibi siteden bakılabiliyormuş. Benim ekran kartımın boşta kaç derece sıcaklıkta olması gerekiyor?

2-) ekran kartımın ilk defa çalıştığı yılı, ay ve günüyle birlikte görebiliyor muyum? Bunu çok merak ettim. Eğer görebiliyorsam, hile hurda ile bunu hiçbir şekilde kimse değiştiremez değil mi?

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan yük altındaki sıcaklığı. Yük altında kaç derece oluyor?
Sistemi alalı tam bir yıl oldu. Valorant ve league of legends dışında oyun oynamadım.
Sanırım bir oyun ile test etmeliyim artık :D
Hangi oyunu önerirsiniz sistemim için?

Inno3D RTX2060 / i5 10400F / MSI B460M-PRO / Crucial Ballistix (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 / Kingston A2000 500GB / DarkFlash Aquarius Mesh 650W 80+Bronze Kasa

Bir oyun yerine 1080p Extreme ayarlarda Superposition benchmark testini öneririm. MSI Afterburner açıp sıcaklıkları takip edebilirsiniz.

Şu anda bu linkten indirmeye başladım.
Adım adım ne yaptığımı ve sonucu size yazacağım bu mesajı yenileyerek.

Şu anda bu linkten indirmeye başladım.
Adım adım ne yaptığımı ve sonucu size yazacağım bu mesajı yenileyerek.
@RPM Üstat önüme gelen listeden harfiyen neleri seçmem gerektiğini bilmediğimden yapmadım. Eğer siz biliyorsanız sistemime göre uygun olan, seçmem gerekenleri testi şimdi yapabilirim.

Son düzenleme:
Önüme gelen listeden harfiyen neleri seçmem gerektiğini bilmediğimden yapmadım. Eğer siz biliyorsanız sistemime göre uygun olan, seçmem gerekenleri testi şimdi yapabilirim.

Şu menüde göründüğü gibi. Benchmark kısmında > Performance > DirectX ve 1080p Extreme olacak. Başka bir ayara dokunmayın.

Ardından testi başlatın. Test esnasında sıcaklıkları ve fanların yüzde kaç döndüğünü kontrol edin. MSI Afterburner kullanmanızı tavsiye ederim.

images (1).jpeg

Şu menüde göründüğü gibi. Benchmark kısmında > Performance > DirectX ve 1080p Extreme olacak. Başka bir ayara dokunmayın.

Ardından testi başlatın. Test esnasında sıcaklıkları ve fanların yüzde kaç döndüğünü kontrol edin. MSI Afterburner kullanmanızı tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 1478179
Üstat teste soktum ama tam 1dk sonra alt tab yaparak MSI Afterburner'dan şu an fan hızı kaç olmuş diye kontrol etmek isterken bakamadım ve hata verdi. Tekrar başlatacağım ama başlatmadan önce MSI Afturburner programında nasıl GPU kullanımı ve sıcaklığını görebiliyorsam, fan hızının % kaç hızda ya da kaç RPM döndüğünü de görmek isterim. Hem sonuçları paylaşırım fan hızı dahil sizinle.

Hem sonuçları paylaşırım fan hızı dahil sizinle.

Gòstergeyi açın, Alt Tab atmanıza gerek kalmaz.

Şu videoda dakika 3'den itibaren anlatılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gòstergeyi açın, Alt Tab atmanıza gerek kalmaz.

Şu videoda dakika 3'den itibaren anlatılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üstat tekrar baştan yaptım ekran kartı testini tam 10 sn önce bitti.
MSI Afterburner açmayı unuttum bu sefer komple. :)
Ekran kartı testini hangi ayarlarda yaptığım ve ekran kartımın marka modelinden, işlemcimden, RAM miktarına kadar her şey gözüküyormuş zaten tabloda.

1-)Ekran kartımın Min FPS, Avg FPS, Max FPS konusunda bir sıkıntısı olmuş mu?
2-)Ekran kartımın Min 56 derece Max 78 derece olmasından yana bir sıkıntı var mı?
3-)Kısacası bir problem var mı göze çarpan?

Sonuç bu şekilde:
ekran kartı testi sonucu.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı