Python Input dönüştürme işlemleri neye göre yapılıyor?

finest

Decapat
Daha fazla  
Python:
yas = int(input ("yaşınız kaç: "))

egitim = input ("okula gidiyor musunuz: ")

if yas > 17 and egitim == ("hayır"):

print ("askere gitme yaşınız geldi")

elif yas > 18 and egitim == ("evet"):

print ("okulunuz bittiğinde askere geleceksiniz!")

else:

print("daha çok yolun var")

Bu kodda "yas = int(input ("yaşınız kaç: "))" ksımında int olarak değiştiriyoruz fakat aynı şeyi neden "egitim = input ("okula gidiyor musunuz: ")" kısmında yapmıyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python:

else:

Bu kodda "yas = int(input ("yaşınız kaç: "))" ksımında int olarak değiştiriyoruz fakat aynı şeyi neden "egitim = input ("okula gidiyor musunuz: ")" kısmında yapmıyoruz?
Sayı giriyorsun çünkü 🤔

Int ya da integer tam sayıların tanımlandığı veri tipidir. Evet ya da Hayır ise bir metindir ve string olarak tanımlanır. Bu nedenle evet-hayır int tanımlanamaz. Ama istersen True-False ayarlayıp boolean tanımlayabilirsin.

Python:

else:

İnt kelimesi, "İnteger" kelimesinin kısaltmasıdır ve Türkçe'de "Tamsayı" anlamına gelir. İnteger, Python'da (birçok dilde olduğu gibi) bir veri tipidir. Ayrıca, boolean, string, object gibi diğer veri tipleri de bulunmaktadır. Burada, ilk input'u int olarak belirtmemizin nedeni, tam sayı girişi beklememizden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, kullanıcı ondalık sayı veya kelime girişi yapamaz. Diğer input için de int kullanabiliriz, ancak bu, kodun amacına uygun olmaz ve doğru sonuç vermez. Bunun yerine, bu kullanım senaryosunda string kullanmak daha doğru olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı