Input lag için UPS önerisi

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar son 3 senedir bu elektrik yüzünden oyunlarda gecikme yani input lag yaşıyorum. Test olarak yaptığımda elektriğimde parazitlenme ve voltaj dengesizliği oluyor. Bunun için kesin çözüm olarak UPS almak istiyorum. Nasıl bir UPS gerekiyor bunun için, özellikleri nasıl olmalı? UPS'lar hakkında herhangi bir bilgim yok bana detaylı anlatabilecek var mı? Ayrıca UPS önerebilir misiniz?

Mevcut güç kaynağınız ve sistem özellikleriniz nedir?

Güç kaynağım yok.

Bilgisayar sistem özelliklerim: 750W Power, 4060 ekran kartı, 7600 Ryzen işlemci, MSI Pro 670X anakart, 6000MHz 16 GB RAM, corsiar H100 sıvı soğutma, 280 Hertz ve 144 Hertz 2 monitör kullanıyorum. Ayrıca sistemim bu sorun nedeniyle sıfırdan dizilmiştir ama hiçbir sonuç alınmamıştır. Uzun süren uğraş ve test sonuçlarında elektrikten kaynaklı olduğunu fark ettik.

Güç kaynağım yok.

Bilgisayar sistem özelliklerim: 750W Power, 4060 ekran kartı, 7600 Ryzen işlemci, MSI Pro 670X anakart, 6000MHz 16 GB RAM, corsiar H100 sıvı soğutma, 280 Hertz ve 144 Hertz 2 monitör kullanıyorum. Ayrıca sistemim bu sorun nedeniyle sıfırdan dizilmiştir ama hiçbir sonuç alınmamıştır. Uzun süren uğraş ve test sonuçlarında elektrikten kaynaklı olduğunu fark ettik.
Güç kaynağı derken PSU'dan söz etmiştim. Kaliteli bir ürün olduğunu varsayarak devam edeceğim ama tam olarak belirtirseniz fena olmaz.

Konuya dönecek olursam Line Interactive 1000VA'lık bir UPS sisteminizi olası kesintilere karşı rahatlıkla korur. Marka olarak FSP, Tunçmatik gibi seçenekleriniz mevcut.

Güç kaynağı derken PSU marka, modelinizi soruyor arkadaş.
Corsiar markası 750w+80

Güç kaynağı derken PSU'dan söz etmiştim. Kaliteli bir ürün olduğunu varsayarak devam edeceğim ama tam olarak belirtirseniz fena olmaz.

Konuya dönecek olursam Line Interactive 1000VA'lık bir UPS sisteminizi olası kesintilere karşı rahatlıkla EMI filtreli tam sinüs UPS ile bir daha başıma böyle bir şey gelmedi

Konuya dönecek olursam Line Interactive 1000VA'lık bir UPS sisteminizi olası kesintilere karşı rahatlıkla korur. Marka olarak FSP, Tunçmatik gibi seçenekleriniz mevcut.

Bir arkadaş EMI filtreli tam sinüs UPS ile bir daha başıma böyle bir şey gelmedi gibi bir açıklama yazmış bu özellikleri olan bir UPS hangisi oluyor veya bütün standart UPS'larda bu özellikler oluyor mu acaba?

Bir arkadaş EMI filtreli tam sinüs UPS ile bir daha başıma böyle bir şey gelmedi gibi bir açıklama yazmış bu özellikleri olan bir UPS hangisi oluyor veya bütün standart UPS'larda bu özellikler oluyor mu acaba?
Hayır hayır. Ev tipi UPS alsanız yeterli. O tür teferruatlı bir şeye ödeme yapmak yerine ev tesisatının kontrolü için usta çağırırsanız daha faydalı olacaktır zaten.

Ben kendim yıllardır Line Interactive UPS kullanıyorum. Bulunduğun bölgede ani voltaj değişimleri ve elektrik kesintileri olduğu için edindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı